fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALInundaţii în două localități din judeţul Bistriţa-Năsăud

Inundaţii în două localități din judeţul Bistriţa-Năsăud

Publicat în

spot_img
spot_img

Pompierii din judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit, luni seară, după ce au fost semnalate inundaţii în localităţile Caianu Mic şi Căianu Mare, fără a se impune evacuarea populaţiei.

”Din cauza cantităţilor mari de apă sub formă de precipitaţii şi scurgerilor de pe versanţi, pe raza localităţilor Caianu Mic şi Căianu Mare mai multe căi de acces şi cca. 26 de gospodării au fost inundate (curţi şi beciuri). Pana la ora acestei informări nu au fost înregistrate victime sau persoane care să aibă nevoie de asistentă”, au transmis, luni seară, oficialii Comitetului Judeţean ppentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

 De asemenea, nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112.

Autorităţile locale anunţă că debitul apei este în creştere, iar o comisie mixtă formată din primarul comunei, şeful centrului operaţional judeţean şi pompieri voluntari din cadrul SVSU monitorizează situaţia operativă din teren.

”Efective de pompieri militari şi voluntari, cu motopompe şi accesorii specifice, sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea populaţiei imediat ce intervenţia este posibilă şi eficientă (debitul apei fiind în momentul de faţă în creştere)”, a mai transmis sursa citată.

Autorităţile precizează, însă, că nu se impune evacuarea persoanelor din gospodariile inundate.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel