fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUDosar penal în cazul şcolii din județul Sibiu unde a căzut tavanul...

Dosar penal în cazul şcolii din județul Sibiu unde a căzut tavanul peste elevi

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă în cazul şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals peste patru elevi, care au fost răniţi uşor, fiind evaluaţi medical în prezent la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

„În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă, urmând a fi propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a explicat Elena Welter.

Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii. Patru au fost răniţi uşor.

„La data de 7 februarie, în jurul orei 12,00, prin apel 112, IPJ Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că plafonul din rigips al unei clase din Şcoala Gimnazială cu clasele I – VIII Alămor ar fi căzut peste mai mulţi elevi. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţişti şi echipaje medicale, constatându-se că cele sesizate se confirmă. Incidentul s-ar fi produs imediat după terminarea pauzei. În sala de clasă învăţau 12 elevi de clasele a V-a şi a VIII-a, clase comasate, efectuându-se cercetări pentru stabilirea numărului de persoane aflate în clasă în momentul producerii evenimentului. Patru elevi, două fete şi doi băieţi, au necesitat transport la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare, prezentând traumatisme minore”, a mai precizat Elena Welter.

În urma incidentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire.

„S-a hotărât ca aceste clase de la etajul 1 din corpul afectat să fie mutate, de mâine, în corpul de clădire alăturat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, profesorul inspector Constantin Dincă.

Potrivit acestuia, clădirea şcolii unde a căzut tavanul fals a fost construită în 1936, aici fiind montat tavan fals în perioada 2006-2007. Această şcoală se află pe lista de investiţii din PNRR, susţine Dincă.

„În urma informaţiei primite, ISJ Sibiu a realizat o inspecţie tematică la Şcoala Gimnazială Alămor. S-a constat că tavanul fals al clasei s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 m pătraţi. Au fost surprinşi patru elevi, două fete şi doi băieţi, aceştia fiind în spatele clasei, tavanul prăbuşindu-se dinspre uşă către spatele clasei”, a transmis Constantin Dincă.

Şcoala este administrată de Primăria Comunei Loamneş. La această şcoală învaţă atât în clădirea veche, cât şi în cealaltă, mai nouă, „82 de copii, de la grădiniţă la clasa a VIII-a”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă.

Primarul localităţii Loamneş, Maria Greavu, a declarat că nu ştie de ce s-a prăbuşit tavanul fals peste elevi şi că urmează să anunţe concluziile verificărilor. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel