fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘINTERVIU - Interpreta Diana Borodi a început un nou proiect: „Sonore” -...

INTERVIU – Interpreta Diana Borodi a început un nou proiect: „Sonore” – școală privată de muzică

Publicat în

spot_img
spot_img

Cunoscuta interpretă de muzică tradițională Diana Borodi împărtășește cu noi rezultatele muncii, propunându-ne să luăm parte la noi proiecte. Aceasta a deschis, alături de colega ei de trupă, o școală privată de muzică.

  1. Cum ai descoperit pasiunea ta pentru folclor și tradiții populare?

Nu pot să spun că am avut dintotdeauna o pasiune, deoarece când eram mică nici nu-mi plăcea muzica populară. Pot să spun că totul a început dintr-o joacă, întrucât la vârsta de 7 ani am început să frecventez cursurile de dans popular a unui ansamblu de dans popular de aici din oraș, iar ulterior, în cadrul ansamblului respectiv s-au deschis două clase de canto popular și așa am luat această decizie de a experimenta. 

  1. Ai vreo întâmplare amuzantă de la un eveniment la care ai cântat?

Eu sunt o fire destul de veselă în general, sunt întâmplări amuzante la fiecare eveniment, chiar eu împreună cu colegii mai face câte o întâmplare amuzantă.

  1. Care sunt temele sau subiectele pe care le abordezi în versurile sau melodiile tale?

În principal, am încercat sa abordez tematici reprezentative pentru popor, adecvate vârstei și statutului civil. Am abordat versuri corelate cu folclorul, iar ca tematică iubirea, cantece despre mamă, despre bunici și în proiectele viitoare despre viață, voie bune și despre joc.

  1. Având în vedere că suntem în era modernă, ce părere ai despre provocările de a păstra tradițiile în muzica populară?

Consider că, este o provocare destul de mare, deoarece influența modernului se simte tot mai mult și în partea de folclor. De exemplu, sunt unele melodii cu versuri și linii melodice nespecifice zonei de folclor. Având în vedere, că muzica de petrecere ajunge mai ușor în trending, folclorul rămâne cumva în umbră.

  1. Ce poți să ne spui despre modul în care te înțelegi cu colegii tăi de trupă?

Am niște colegi de trupă minunati, ne înțelegem foarte bine, probabil și datorită faptului că suntem toți o fire veselă. Pe lângă asta, eu împreună cu colega mea de la vioară, Giulia Ferenț, am deschis împreună Școala de muzică privată numită ”Sonore”. E important, că înainte de a fi colegi noi suntem toți prieteni.

  1. Cu ce gânduri ai rămas la final de an, din punct de vedere al carierei tale și care a fost cel mai bun moment al anului? 

Am rămas cu gândul de a continua în anul acesta, măcar la nivelul la care am fost și anul trecut și bineînțeles și mai sus. La final de an, sunt recunoscătoare pentru anul prosper pe care l-am avut și pentru că atâția oameni ne aleg la evenimente lor și nu, în ultimul rând cu dorința ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine. Nu știu dacă aș putea alege un eveniment  neapărat, pană la urma fiecare eveniment are importanța lui, probabil acel moment în care am decis împreună cu Giulia sa ne deschidem ceva al nostru, anume Școala de muzică despre care am vorbit.

Carina Dunca

Andrei Buda

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel