fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘPREMIERĂ PENTRU MARAMUREȘ | La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”...

PREMIERĂ PENTRU MARAMUREȘ | La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au realizat primele proceduri de inseminare artificială

Publicat în

spot_img
spot_img

Realizarea primelor proceduri de inseminare artificială în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare marchează un avans major în domeniul sănătății reproductive în Maramureș și este rezultatul unui efort comun între personalul medical, autoritățile locale și comunitate.

Această premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență aduce speranță pentru cuplurile care luptă cu infertilitatea și subliniază necesitatea unei abordări complexe a sănătății reproductive în întreaga țară. Cu peste 17% din cuplurile din România afectate de infertilitate, este vital ca spitalele să ofere servicii specializate pentru a răspunde nevoilor comunității.

În viitor, Consiliul Județean Maramureș, alături de Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare își propune să devină operațional în fertilizarea in vitro, extinzând gama de tratamente reproductive disponibile în regiune. De asemenea, pentru a veni în sprijinul familiilor tinere, care își doresc copii, dar nu au posibilitatea de a susține cheltuielile legate de procedurile de inseminarea artificială, se va iniția, la nivelul Consiliului Județean Maramureș, un sistem de subvenții pentru aceste servicii medicale. Investițiile continue în infrastructură și dotare vor contribui la consolidarea rolului acestui spital în îngrijirea sănătății și în sprijinirea familiilor tinere în Maramureș.

“Proiectul pentru realizarea procedurilor de inseminare artificială a fost demarat în 2023, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, iar alături de personalul dedicat și performant al Spitalului Județean, contribuim constant la  îmbunătățirea calității vieții maramureșenilor.

Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, domnului Alexandru Oros, manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, Dr. Bogdan Lucian, director medical SJU, Dr. Timiș Gavrilă, șef al secției de ginecologie, Dr. Damian Florentina, sef laborator SJU, Banyai Georgeta, medic de laborator și biolog, și întregii echipe care a transformat în realitate acest proiect atât de important pentru Maramureș și pentru viitorul nostru”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, în cadrul conferinței de presă.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel