fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂPropunere UDMR: Mandate de 5 ani pentru aleşii locali

Propunere UDMR: Mandate de 5 ani pentru aleşii locali

Publicat în

spot_img
spot_img

Propunerea de modificare legislativă depusă azi în Parlament de UDMR, prin care se modifică durata mandatului aleşilor locali de la 4 la 5 ani, serveşte la dezvoltarea localităţilor, dar şi la stabilitatea politică, a declarat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Cseke Attila a declarat că în 5 ani se pot derula proiecte de dezvoltare mai mari, iar acest lucru va contribui la dezvoltarea localităţilor din România.

„În calitate de ministru al Dezvoltării am văzut timpul necesar pentru a planifica pe termen mediu şi lung proiecte de dezvoltare, pentru a identifica sursele de finanţare externe sau guvernamentale şi pentru a finaliza aceste proiecte. Cu această modificare legislativă încurajăm planificarea pe termen mediu şi lung şi încurajăm şi dezvoltarea localităţilor. Este nevoie de stabilitate politică în România şi trebuie creat cadrul legal care încurajează nu doar viziunea pe termen scurt”, a spus fostul ministru al Dezvoltării.

Proiectul de lege al UDMR prevede un mandat de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, respectiv pentru preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene.

Cseke Attila a arătat că finanţările europene sunt făcute pe perioade de 7 ani, iar noua propunere a UDMR ar corela acest ciclu mai lung, de 7 ani, cu mandatele aleşilor locali.

Senatorul UDMR a precizat că în mai multe state membre ale Uniunii Europene, cum sunt Franţa, Germania sau Austria, aleşii locali au un mandat de 5, sau chiar de 7-8 ani.

Propunerea UDMR vizează mandatele aleşilor locali după alegerile din acest an şi nu ar prelungi mandatele aleşilor în funcţie. Propunerea va fi dezbătută de cele două Camere ale Parlamentului şi poate intra în vigoare după un vot favorabil.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel