fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJSpitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj va beneficia de echipamente pentru...

Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj va beneficia de echipamente pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul de Urgenţă pentru Copii va beneficia de echipamente pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale, acestea urmând să fie achiziţionate din fonduri europene.

„Consiliul Judeţean Cluj a publicat în SICAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea a nu mai puţin de 106 echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. Cu o valoare totală estimată de 617.830 de lei, dotările prevăzute în această primă licitaţie vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, câştigat şi implementat de forul administrativ judeţean”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, unitatea spitalicească aflată în subordinea forului administrativ judeţean va beneficia de 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi, patru sisteme cu abur şi dezinfectant pentru decontaminare şi dezinfecţie rapidă de nivel înalt a suprafeţelor greu accesibile, în prezenţa umană, un echipament de evidenţiere a încărcăturii microbiologice pe suprafeţe, un echipament de evidenţiere a încărcăturii microbiologice în aer şi 50 de cărucioare multifuncţionale, recomandate pentru sistemul de mopuri şi lavete preimpregnate automat.

„Continuăm să investim în dotarea şi modernizarea Spitalului nostru de Copii, astfel încât specialiştii instituţiei sanitare să poată oferi cele mai bune servicii medicale, în condiţii de deplină siguranţă. Ne dorim ca prin intermediul celor 119 dotări vizate de acest proiect european să contribuim la protejarea vieţii şi a sănătăţii micilor pacienţi, precum şi a întregului personal”, a declarat, citat în comunicat, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 12 martie 2024, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.