fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂDominic Fritz: Voi candida pentru un nou mandat de primar

Dominic Fritz: Voi candida pentru un nou mandat de primar

Publicat în

spot_img
spot_img

Edilul-şef al Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat joi seară că va candida pentru un nou mandat de primar al oraşului, întrucât „a prins microbul Timişoarei” şi, alături de echipa sa, doreşte să continue parcursul european şi modern al municipiului.

„Abia am început, am prins de mult microbul Timişoarei şi de trei ani lucrez cu o echipă superbă să trezim un nou potenţial al Timişoarei şi, desigur, vreau să continui această muncă şi să continuăm un drum european şi modern pentru Timişoara”, a afirmat primarul Fritz la Digi24.

În chestiunea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, edilul a spus că aceasta este un „teatru politic” pentru a distrage atenţia de la problemele reale ale românilor.

„Motivul pentru acest teatru este acela de a vorbi despre altceva decât despre lucruri cu adevărat relevante pentru români – suprataxare, inflaţie, problemele din sănătate şi educaţie”, a adăugat Dominic Fritz.

În altă ordine de idei, preşedintele USR Timiş a subliniat că cea mai mare frustrare a concitadinilor este legată de traficul rutier, care se datorează, în mare parte, lipsei centurii ocolitoare a municipiului, pe unde să fie deviat traficul greu. Dacă se va finaliza centura de vest, din martie-aprilie se va putea circula mai bine, potrivit edilului.

Dominic Fritz a vorbit şi despre criza acută de şoferi de pe mijloacele de transport în comun din Timişoara, punctând că este nevoie de 150 de astfel de angajaţi.

„Pe transportul în comun, cel mai mare salt a fost înlocuirea întregii flote de transport – tramvaie, troleibuze, autobuze -, am asigurat finanţarea record de 75 de milioane de euro, atrasă anul trecut, în acest sens. Mai avem problema cu atragerea şoferilor. Ne lipsesc 150 de şoferi, de aceea, unele curse nu merg conform traficului, Avem salarii bune. Anul trecut am crescut salariul cu 20% pentru şoferi, am pregătit o mare campanie de recrutare de şoferi, dar, în numele economiei, Guvernul a tăiat sporurile şi a limitat numărul orelor suplimentare, ceea ce a dus la o scădere reală a salariilor şoferilor”, a detaliat Fritz.

Primarul Dominic Fritz a arătat că în această iarnă timişorenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu au mai avut probleme cu căldura, numărul sesizărilor fiind foarte mic. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Iohannis, secretar general al NATO – rezultatul unei strategii premeditate și coordonate

Încă din 2021, se vorbește despre o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la funcția de secretar general al Alianței, lucru ce confirmă o rațiune strategică ce sprijină această decizie. Nu lansează nimeni în spațiul public astfel de informații, ce au fost ulterior perpetuate în 2022 și 2023 fără să aibă un fundament.