fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEPercheziții de amploare la companii din domeniul energetic și termocentrale

Percheziții de amploare la companii din domeniul energetic și termocentrale

Publicat în

spot_img
spot_img

Procurorii DNA au efectuat astăzi mai multe percheziții la companii de stat din domeniul energiei, suspectate de trafic de influență. Mai concret, anchetatorii fac cercetări într-un dosar de luare de mită și deturnare de licitaţii.

Mai multe echipe mixte de anchetatori-procurori DNA și dube ale Jandarmeriei s-au întors la sediul parchetului anticorupție de la cele 14 percheziții desfășurate atât în București, dar și în alte orașe din țară. Vizate au fost societăți comerciale private din domeniul energetic. Acolo, procurorii au căutat documente ce făceau legătură cu unele contracte plătite din bani publici. Alte percheziții s-au desfășurat la sediile unor centrale termoelectrice. Procurorii au vizat persoane din conducere despre care aveau indicii că ar fi fost mituite de administratorii societăților comerciale din acest dosar, astfel încât să obțină contracte plătite din bani publici.

În cazul sumelor de câteva sute de mii de euro, contractele ar fi fost atribuite direct, iar acolo unde vorbim de milioane de euro, aceste contracte au fost atribuite prin licitații, însă au descoperit procurorii că și acele licitații ar fi fost trucate. O mare parte din cei implicați în acest dosar, pentru că vorbim de foarte multe persoane care au intrat în această schemă infracțională în calitate de complici, de instigatori, au fost aduși la sediul DNA, iar după ce procurorii îi vor audia, le vor stabili și calitatea exactă din acest dosar.

Ținând cont că vorbim și de un prejudiciu destul de mare în dauna statului, cel mai probabil s-ar putea să vedem la finalul acestor audieri și puneri sub sechestru, astfel încât să se recupereze acest prejudiciu.  

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel