fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘProtest în fața Prefecturii Maramureș | Angajaţii din industria lemnului, nemulţumiți de...

Protest în fața Prefecturii Maramureș | Angajaţii din industria lemnului, nemulţumiți de reglementările în domeniu

Publicat în

spot_img
spot_img

Câteva zeci de persoane care lucrează pentru firme de exploatare a lemnului din judeţ au protestat, joi, în faţa Prefecturii Maramureş, nemulţumite de reglementarea în domeniu şi timpul lung de procesare a documentelor.

Avocatul Florin Andreicuţ, decanul Baroului Maramureş, reprezentantul delegat din judeţul Maramureş al Asociaţiei Industriei Lemnului „Prolemn”, a declarat presei că a avut o primă întâlnire cu prefectul judeţului, iar nemulţumirile vor fi transmise printr-un memoriu scris.

„Am avut o discuţie de dimineaţă şi cu domnul prefect Rudolf Stauder cu privire la revendicările pe care le au cei cuprinşi în asociaţie şi alţii care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Le vom prezenta printr-un memoriu domnului prefect, în cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, fiind expuse toate nemulţumirile societăţilor comerciale şi celor din domeniu forestier”, a spus Florin Andreicuţ.

Conform acestuia, asociaţiile şi patronatele care activează în domeniul forestier sunt nemulţumite de preţul lemnului şi timpii lungi de aşteptare pentru obţinerea unor autorizaţii.

„În mare parte, nemulţumirile s-au discutat ieri la minister de către reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din acest domeniu. Nemulţumirile pe care dumnealor le au se referă la faptul că produsul brut, lemnul exploatat din pădure, să fie la preţuri corecte (…). Sunt nemulţumiţi de faptul că există o birocraţie în obţinerea autorizaţiilor şi avizelor de mediu. Să fie mult mai simplificate, astfel încât modalitatea prin care aceste lucrări se desfăşoară să fie cât mai scurtă ca timp. (…) Exploatarea forestieră se face în anumite condiţii şi nu în permanenţă, ţinând cont de condiţiile meteo, iar lemnul pentru produsul finit să fie exploatat la maxim (lemnul pentru mobilier – n.red.), să aibă o anumită caracteristică, comparativ cu lemnul pentru foc”, a adăugat Andreicuţ.

Pe toată durata protestului, sporadic au trecut prin zona centrală a oraşului câteva camioane pentru transportul lemnului, însă Poliţia rutieră a restricţionat accesul acestora

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Alianța CHARTER lansează un nou raport privind programele inovative/emergente de educație și formare in domeniul patrimoniului cultural

Ca urmare a calității de membru contributiv al Comunității CHARTER - European Cultural Heritage Skills Alliance, Consiliul Județean Maramureș are oportunitatea de a disemina raportul referitor la Ghidul  programelor inovative/emergente de educație și formare in domeniul patrimoniului cultural, punând la dispoziția comunității maramureșene rezultatele studiului