fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘŞapte cazuri suspecte de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş

Şapte cazuri suspecte de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a anunţat, vineri, existenţa a şapte cazuri suspecte de scarlatină într-o şcoală din Târgu Mureş, pentru care se aşteaptă rezultatele de laborator.

„Până în acest moment avem şapte cazuri posibile de scarlatină într-o unitate şcolară, un posibil focar, fiind patru cazuri într-o clasă, două în altă clasă şi unul în altă clasă. Au fost diagnosticate cu test rapid. Pentru a avea certitudine, e nevoie de test de evidenţiere a streptococului prin exsudat faringian şi cultură bacteriană. E în desfăşurare şi o anchetă epidemiologică”, a declarat presei directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan.

Potrivit acestuia, metodologia prevede ca acolo unde există un focar, când apar suspiciuni de caz suspect de boală infecţioasă, acestea trebuie să fie raportate de către Direcţia de Sănătate Publică de către asistentul medical sau medicul şcolar, tratamentul specific în timp util fiind o necesitate.

„E o afecţiune care poate avea – şi există – şi cazuri complicate, motiv pentru care e bine ca atunci când există suspiciune să se apeleze la medicul de familie sau la medicul infecţionist pentru un diagnostic, pentru a se lua măsurile în care se impun. Şi în funcţie de situaţie, să se iniţieze un tratament specific. E o afecţiune din categoria bolilor transmisibile, care se poate trata uşor dacă se iniţiază tratamentul în timp util”, a precizat dr. Iuliu Moldovan. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.