fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂRamona Strugariu şi-a deschis un birou europarlamentar la Cluj cu o dezbatere...

Ramona Strugariu şi-a deschis un birou europarlamentar la Cluj cu o dezbatere dedicată tinerilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Europarlamentarul Ramona Strugariu şi-a deschis, sâmbătă, la Cluj-Napoca, un birou europarlamentar, ocazie cu care a organizat şi o dezbatere dedicată tinerilor.

„Cred că Clujul e un spaţiu care are nevoie de dezbatere europarlamentară şi de soluţii europene. Şi, în acelaşi timp, are nişte categorii de oameni şi mă gândesc în special la oamenii tineri, pentru că e şi subiectul dezbaterii de astăzi, care în primul rând au nevoie de răspunsuri legat de locuire, legat de ce înseamnă verde, ce înseamnă digital, cum îşi orientează carierele profesionale şi sunt cât se poate de dornică să contribui la aceste răspunsuri, pentru că sunt o soluţie comună, nu trebuie să vină unilateral. Pe de altă parte, apropo de comunităţi, de oameni, dacă sunt modele de urmat în România şi modele chiar pentru Europa, Clujul e o comunitate care spune mult şi cred că e vremea să arătăm până la urmă că România poate să îşi construiască un model comunitar puternic, dincolo de un proiect de ţară”, a declarat Ramona Strugariu, cu ocazia deschiderii biroului său de la Cluj-Napoca.

Într-o conferinţă de presă, ea a prezentat şi tema dezbaterii cu tinerii, dezbatere care aduce laolaltă reprezentanţi ai tinerilor, antreprenori şi membri ai societăţii civile.

„Deschidem cabinetul europarlamentar cu o primă dezbatere despre cum arată viitorul tinerilor în Cluj, în România şi în Europa. Nu e întâmplătoare această alegere mai ales în vremurile foarte complicate pe care le trăim astăzi”, a spus Ramona Strugariu.

Temele principale ale dezbaterii se referă la provocările şi oportunităţile pentru era digitală a tinerilor şi educaţia, precum şi nevoile reale ale tinerilor.

„Această inaugurare marchează un pas semnificativ în misiunea noastră de a implica tinerii în procesul decizional european şi de a le oferi un spaţiu de dialog şi de dezbatere. Era digitală ne oferă atât provocări, cât şi oportunităţi, iar educaţia este cheia pentru a pregăti tinerii pentru această realitate în continuă schimbare. Suntem hotărâţi să găsim soluţii şi să creăm un viitor mai strălucitor pentru această generaţie tânără. Cu atât mai mult acum, când dezinformarea şi ştirile false au creat valuri de ură şi au alimentat extremismul mai mult decât oricând, cu maşinării de propagandă puse în funcţiune şi finanţate dinspre Rusia, îmi doresc ca prin acest birou europarlamentar să creez un canal direct de comunicare între tineri şi instituţiile europene sau reprezentanţii lor politici, să încurajez participarea activă şi, mai ales, informarea corectă în rândul cetăţenilor, cu ce face Uniunea Europeană pentru ei, care sunt oportunităţile de care pot beneficia şi ce anume trebuie făcut în plus pentru a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetăţeni”, a arătat eurodeputata Ramona Strugariu.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel