fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORCJ Bihor continuă construirea de autogări cu cea din oraşul Săcueni

CJ Bihor continuă construirea de autogări cu cea din oraşul Săcueni

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean Bihor continuă construirea de autogări moderne în judeţ, luni fiind emis ordinul de începere a lucrărilor la Autogara din oraşul Săcueni, o investiţie de 1,45 milioane de lei, din care contribuţia CJ este de 1 milion de lei şi restul a Primăriei locale.

Potrivit unui comunicat transmis de CJ Bihor, Agenţia de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor, din subordinea Consiliului Judeţean, a emis luni ordinul de începere a lucrărilor de execuţie a autogării – centru de transfer călători – în oraşul Săcueni.

Directorul ADD Bihor, Vitalyos Barna, şi reprezentanţii firmei de construcţii au fost luni în teren, pentru demararea proiectului. Autogara va avea o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, patru peroane, o clădire cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, care va cuprinde o sală de aşteptare, grupuri sanitare şi două spaţii comerciale.

„Continuăm să investim în infrastructură pentru a oferi condiţii de calitate şi confort pentru călători. La fel ca în Marghita şi Beiuş, autogara din Săcueni este o investiţie prin care modernizăm transportul judeţean, contribuind astfel la dezvoltarea unei reţele de transport public integrate la nivel judeţean”, a precizat vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal.

Proiectul este realizat de asocierea de firme Evalstar Serv (lider), Daraban Radu Ioan – Birou individual de arhitectură şi DHElectric System SRL. Termenul pentru execuţia lucrărilor este de 6 luni.

Valoarea contractului este de 1.455.803,22 lei, cu TVA, din care contribuţia Consiliului Judeţean Bihor este de un milion de lei, restul sumei fiind alocată de Primăria Săcueni.

Celelalte două autogări finanţate de Consiliul Judeţean, prin ADD Bihor, sunt în municipiile Marghita, 1,1 milioane de lei şi Beiuş, 980.000 lei. Acestea au fost predate în administrarea primăriilor.

Următorul proiect de autogară este preconizat să fie realizat în municipiul Salonta, însă, potrivit lui Vitalyos Barna, se aşteaptă confirmarea terenului pus la dispoziţie de către primăria locală. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

O pianistă din Ucraina, invitata Filarmonicii orădene în concertul „Armonii excepţionale”

Pianista Anna Fedorova, din Ucraina, va fi invitata Filarmonicii orădene în concertul săptămânal de joi, intitulat "Armonii excepţionale", ce va avea loc sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, în sala de concerte Enescu-Bartok.