fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂMedicul Horaţiu Suciu, șeful clinicii de cardiologie a IUBCVT Târgu Mureş, şi-a...

Medicul Horaţiu Suciu, șeful clinicii de cardiologie a IUBCVT Târgu Mureş, şi-a anunţat candidatura la Primărie

Publicat în

spot_img
spot_img

Medicul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCVT) Târgu Mureş, şi-a anunţat candidatura la Primăria municipiului Târgu Mureş.

Acesta a precizat că a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Târgu Mureş, precum şi din partid şi va candida independent.

„Am demisionat în cursul acestei dimineţi din toate funcţiile politice din PNL, din cea de preşedinte al PNL Târgu Mureş, prim-vicepreşedinte al filialei Mureş a PNL şi am renunţat la calitatea de membru al PNL. Nu a fost un lucru uşor, dar consider că este un lucru necesar, pentru că în acest fel îmi lansez public candidatura, în calitate de independent, la Primăria Municipiului Târgu Mureş (…) M-am sacrificat politic şi profesional. Acest lucru este foarte clar şi voi candida în calitate de independent tocmai din acest motiv, întrucât consider că alegerea primarului nu este atributul vreunui partid, ci este atributul târgumureşenilor”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, într-o conferinţă de presă.

Suciu a spus că gândul de a candida ca independent împotriva actualului primar din Târgu Mureş este unul mai vechi, dar că decizia a luat-o recent, după adoptarea bugetului municipiului reşedinţă de judeţ, pe care îl consideră a fi unul al „subdezvoltării”.

„Văzând acest buget al subdezvoltării care s-a votat, văzând lucrurile elementare, curăţenia oraşului, circulaţia, mai rău, faptul că tinerii noştri pleacă din oraş, îşi proiectează viitorul în altă ţară sau în alte oraşe din jurul nostru care se dezvoltă într-un ritm alert, văzând acest lucru, m-am decis că trebuie să acţionez”, a susţinut Horaţiu Suciu.

Medicul a afirmat că a reuşit, împreună cu echipa sa de la Institutul Inimii din Târgu Mureş, să facă performanţă medicală unică în România şi că asta îl recomandă să intre în cursa pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

„Acest lucru nu a fost întâmplător. Am lucrat cu oameni şi pentru oameni şi pe parcursul formării mele profesionale am dobândit calităţi inclusiv în domeniul managerial. Aceste calităţi le-am utilizat pentru a creşte vizibilitatea şi notorietatea centrului nostru medical şi universitar şi ele nu sunt întâmplătoare. În acest sens, vreau să vă readuc în atenţie ultima noastră realizare, proiectul în valoare de 105 milioane de euro care constă în construcţia unui nou spital aici, în Târgu Mureş, un spital de la zero, spital care va veni în întâmpinarea bolnavilor cu boli cardiovasculare, în primul rând a celor din Târgu Mureş, dar bineînţeles a celor din toată ţara. Cred că argumentul competenţei este cel care mă recomandă pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Mureş. Îmi doresc să readuc competenţa în Primăria oraşului Târgu Mureş”, a subliniat Horaţiu Suciu.

El a menţionat că îşi doreşte ca tinerii să îşi proiecteze viitorul cu entuziasm şi cu optimism în Târgu Mureş şi să nu mai fie nevoiţi să plece.

„Îmi doresc ca toate instituţiile, companiile private, publice, unităţile de învăţământ, asociaţiile culturale, asociaţiile sportive să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii mai bune şi plus valoarea, produsul lor, să vină să ne facă tuturor traiul mai bun alături de târgumureşeni. Am suportat trei ani această conducere care, chiar dacă poate a fost bine intenţionată, nu a livrat nimic din ce a promis (…) Doresc, de asemenea, să aduc o echipă de profesionişti în Primăria Târgu Mureş. Încurajez tinerii să vină alături de mine. Doresc să resuscitez inima oraşului, care, în acest moment, este în stop cardiorespirator. Bineînţeles, îi chem alături de mine pe toţi reprezentanţii inclusiv ai partidelor politice, care sunt conştienţi şi responsabili că doar aşa vom putea să câştigăm”, a declarat dr. Suciu.

Suciu a precizat că doreşte o competiţie corectă şi deschisă ideilor, că este deschis la aceasta, fapt dovedit de cariera sa medicală.

„În decursul carierei mele profesionale am operat inimile a peste 4.000 de copii, am salvat vieţile lor şi aproximativ la fel de mulţi adulţi. În acest moment doresc să salvez inima şi viaţa oraşului nostru. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus medicul.

Cât despre susţinerea altor formaţiuni politice, dr. Horaţiu Suciu a amintit că, în perioada în care era membru PNL, alături de preşedintele Ciprian Dobre, a avut iniţiativa de a chema toate partidele într-un demers comun pentru a învinge actuala administraţie. 

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Iohannis, secretar general al NATO – rezultatul unei strategii premeditate și coordonate

Încă din 2021, se vorbește despre o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la funcția de secretar general al Alianței, lucru ce confirmă o rațiune strategică ce sprijină această decizie. Nu lansează nimeni în spațiul public astfel de informații, ce au fost ulterior perpetuate în 2022 și 2023 fără să aibă un fundament.