fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘAeroportul din Timișoara se alătură campaniei de prevenire a traficului de persoane

Aeroportul din Timișoara se alătură campaniei de prevenire a traficului de persoane

Publicat în

spot_img
spot_img

SN Aeroportul Internațional Traian Vuia S.A din Timișoara se alătură campaniei de prevenire a oricăror acțiuni care ar putea conduce la traficul de persoane, proiect inițiat în decembrie 2023 de Asociația WorldTeach România, prin intermediul Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor Traficului de Persoane (CAPVTP). În acest scop, părțile au încheiat un acord de parteneriat pentru promovarea unei conduite corecte și a prevenirii abuzurilor în incintele sălilor de așteptare din Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia S.A.

Obiectivele și etapele parteneriatului au fost prezentate în cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc vineri, 9 februarie 2024, de la ora 17.00, la Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”, în prezența partenerilor, oficialităților și a reprezentanților comunității locale. La eveniment au participat: Kim Westfall fondatoare Uncaged, Daniel Stamatovici, Director Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”, Beniamin Lup, Director European Uncaged, Alexandra Molodoi, Președinte WorldTeach.

Pe durata celor 12 luni ale parteneriatului, Asociația WorldTeach va derula acțiuni de informare și instruire a publicului larg în vederea prevenirii traficului de persoane și a creșterii gradului de conștientizare a acestui fenomen în rândul cetățenilor. Totodată, va fi desfășurat un proiect pilot de instalare a unui număr de 9 monitoare video în sălile de așteptare din Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia S.A. pe care vor fi difuzate către publicul larg mesaje audio scurte, de informare privind prevenția și protecția împotriva abuzurilor și a traficului de persoane, precum și de promovare a unei bune conduite și a siguranței pasagerilor.

În 2024, Asociația WorldTeach și partenerii săi vor susține financiar derularea unui program național constând în instalarea de monitoare video în locuri publice aglomerate, monitoare pe care vor fi prezentate materiale informative și educaționale legate de prevenirea traficului de persoane și abuzului, precum și oferte sociale și educaționale pentru persoanele interesate.

”Am demarat acest proiect național în luna decembrie 2023 și ne bucurăm să putem lansa această nouă etapă în Timișoara. Suntem mereu preocupați de siguranța copiilor noștri, a femeilor din România și din întreaga lume, precum și a tuturor persoanelor vulnerabile care nu au șansa de a se feri de capcanele tot mai numeroase întinse de oameni fără scrupule, în stare să vândă ființele umane ca pe o marfă.

Autoritățile din România fac progrese semnificative în lupta împotriva traficului de persoane și îmi permit să menționez aici, cu recunoștință, pentru implicarea lor: Ministerul de Interne, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, precum și multe alte organe abilitate.

Colaborăm cu organizații nonguvernamentale din întreaga țară și din Europa pentru reducerea numărului de victime, dar și pentru identificarea și reabilitarea emoțională și socială a supraviețuitorilor. Avem alături instituții de învățământ cu tradiție precum Universitatea Tibiscus, Universitatea de Vest, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, Inspectorate Școlare, Direcțiile Generale pentru Protecția Copilului și Instituții de Asistență Socială, toate unite în același efort de a proteja cetățenii.

Doar împreună putem reuși! Pentru că numai împreună suntem o forță!” a declarat Beniamin Lup, fondator și Director European al Asociației WorldTeach.

Uncaged există pentru a construi un nou viitor supraviețuitorilor traficului uman. Vrem să-i vedem vindecați și restaurați. În același timp, pe lângă vindecarea și refacerea cursului vieții fiecărui supraviețuitor al traficului de persoane, ne străduim mereu să ne asigurăm că nimeni nu va mai trece prin aceste orori vreodată.

Campania de prevenire a traficului de persoane, prin amplasarea monitoarelor în spații publice cât mai aglomerate, va salva viețile a mii de femei și fete. Am primit deja numeroase apeluri pe numărul nostru scurt care ne-au permis să redirecționăm potențialele victime. Dacă ar fi căzut în capcana traficului, speranța lor de viață ar fi fost de doar șapte ani! Putem spune, deci, că nu doar protejăm, salvăm literalmente vieți!

Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a colabora cu Ministerul Transporturilor și Aeroportul din Timișoara în acest proiect important. Acesta este doar începutul! Intenționăm să acoperim toate nodurile importante de transport aerian și terestru, precum și alte locații strategice. În prezent, am demarat încheierea de parteneriate cu mai multe ministere și instituții guvernamentale pentru a extinde strategiile anti trafic la nivelul întregii țări. Astfel, împreună ajutăm supraviețuitoarele din România să se elibereze de traumele trecutului!”, a declarat  Kim Westfall fondatoare Uncaged.

Solidaritatea și entuziasmul manifestate de oficialitățile române în sprijinirea eforturilor Uncaged de a ajuta victimele traficului să fie văzute și auzite, precum și de a le oferi o cale spre reușită și vindecare, au fost peste așteptări. Astfel, cursul vieții celor mai vulnerabile fiice ale României se poate schimba. Există speranță!” a declarat Jessica Martin.


Despre WorldTeach România

Asociația WorldTeach a luat ființă în 2003 ca răspuns la probleme specifice cu care se confruntă România și multe țări din Europa, derulând diferite proiecte prin care sunt ajutate anual, peste 45.000 de persoane, fie că este vorba despre femei, bătrâni, copii sau studenți, adulți cu o situație materială precară, precum și multe alte categorii de persoane defavorizate, din domenii diverse: educațional, umanitar, social, juridic, financiar și ocupațional.

Asociația WorldTeach adresează invitația tuturor instituțiilor interesate, precum și altor parteneri din domeniul educațional, social, cultural și din mediul de afaceri, de a se alătura eforturilor noastre pentru coagularea unor rețele puternice de luptă împotriva traficului de persoane și abuzului de orice fel. Organizația dispune de personal calificat, de resurse de un nivel calitativ excelent și de experiența necesară pentru a pregăti personalul interesat să identifice, să prevină situațiile de risc și să îndrume persoanele vulnerabile înspre un mediu sigur.

WorldTeach România și Uncaged, în parteneriat cu instituțiile abilitate ale statului roman, și-au propus să deruleze campanii de informare și prevenție a traficului de persoane în toate spațiile publice importante: școli, spitale, porturi și aeroporturi, stații de cale ferată, biserici, precum și pe platformele de social media.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.