fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEAANM: Cod portocaliu de ninsori în zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba...

ANM: Cod portocaliu de ninsori în zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

ANM a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă pentru zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi două Coduri galbene de precipitaţii însemnate cantitativ, respectiv de vânt, ce vizează până miercuri dimineaţa vestul şi sud-vestul Transilvaniei, Carpaţii Occidentali şi Meridionali.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de marţi, până la ora 22:00, va fi Cod portocaliu de vreme rea în zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu, unde va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar cantităţile de precipitaţii vor ajunge la 50 – 70 l/mp.

Totodată, în intervalul 13 februarie, ora 10:00 – 14 februarie, ora 8:00, este în vigoare o atenţionare Cod galben de precipitaţii în Carpaţii Meridionali. Pe parcursul zilei de marţi şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri, atât în Carpaţii Occidentali, cât şi în vestul şi sud-vestul Transilvaniei, vor fi cantităţi de precipitaţii de 25 – 30 l/mp, izolat de 40 l/mp. În intervalul analizat, vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.400 de metri va ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, în decursul zilei de miercuri, 14 februarie, între orele 8:00 – 20:00, va fi valabilă o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului în judeţe din Moldova şi din nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, se vor semnala şi în restul Munteniei, Dobrogea şi local în Oltenia.

Conform ANM, începând din 13 februarie, ora 10:00, şi până în dimineaţa zilei de 14 februarie, pe fondul unei informări meteo, temporar, vor fi precipitaţii îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării, unde se vor acumula cantităţi de apă în general de 15 – 25 l/mp. De asemenea, vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă.

În Carpaţii Orientali şi, trecător în noaptea de marţi spre miercuri în Transilvania şi Moldova, se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Marţi, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar spre seară şi noaptea şi în cele estice, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel