fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREUn preot din Satu Mare a fost arestat preventiv după ce ar...

Un preot din Satu Mare a fost arestat preventiv după ce ar fi agresat sexual doi băieți

Publicat în

spot_img
spot_img

Un preot din Satu Mare a fost arestat preventiv după ce ar fi agresat sexual doi băieți minori. De-a dreptul halucinant este că totul s-ar fi petrecut chiar în timp ce parohul purta hainele bisericești.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului l-a suspendat pe preot de la slujire pe durata anchetei și a anunțat că acesta riscă să fie caterisit, dacă se va dovedi vinovat.

Preotul acuzat de agresiune sexuală este, potrivit Episcopiei Maramureșului, Augustin Dorel Silaghi – paroh al Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Satu Mare.

Procurorii au identificat două victime ale lui – doi băieți care s-ar plâns părinților că acesta s-a apropiat nefiresc de mult de ei, contrar învățăturilor pe care le propovăduia în biserică.

Faptele, spun procurorii, s-au întâmplat anul trecut și anul acesta. Imediat după ce au fost reclamate, preotul paroh Augustin Dorel Silaghi a fost reținut și ulterior un judecător a aprobat cererea de a îl aresta preventiv.

Cu regret am aflat de faptul că se află în arestul poliției” – a transmis Episcopia Maramureșului într-un comunicat în care se precizează și că „din momentul intrării în cler, preotul Augustin Dorel Silaghi nu a avut nici un fel de abatere disciplinară sau morală, dând dovadă de seriozitate”.

El a fost suspendat de la slujire și pus la dispoziția consistoriului cu propunerea de caterisire în momentul în care se va ști exact rezultatul anchetei”, a declarat Andrei Pop, purtător de cuvânt Episcopia Ortodoxă a Maramureșului

Preotul Augustin Dorel Silaghi de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Satu Mare slujea în bisericile Episcopiei Maramureșului de 33 de ani. Arestarea lui pentru agresiune sexuală asupra unui minor i-a șocat pe enoriașii, mai ales că îl știau nu doar ca paroh, ci și ca tată.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel