fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEAvram Gal, candidatul PSD la primăria Câmpia Turzii, condamnat la cinci ani...

Avram Gal, candidatul PSD la primăria Câmpia Turzii, condamnat la cinci ani de închisoare

Publicat în

spot_img
spot_img

Tribunalul București l-a condamnat vineri, 16 februarie, pe Gal Avram Marius, patronul restaurantului Transylvania Steak House și candidat anunțat de PSD pentru funcția de primar la Câmpia Turzii, la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. 

„Condamnă pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen.

În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe durata executării pedepsei principale. În baza art.404 alin. 4 lit. c C.proc.pen. menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului Gal Avram Marius, până la concurența sumei de 440.940 lei.

În baza art. 291 alin. 2 C.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii”, a fost decizia Tribunalului București.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus în 2020 punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august 2020, a inculpatului Gal Avram Marius, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Avram Gal a anunțat că se retrage din viața politică

Avram Gal, președintele PSD Câmpia Turzii și patronul restaurantului Transylvania Steak House, care se pregătea pentru a intra în cursa pentru șefia primăriei orașului la alegerile de anul acesta, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru traficul de influență.

Acesta a scris un scurt mesaj pe Facebook, prin care anunță că se retrage din viața politică. 

”Viata ne oferă multe încercări, însă trebuie să avem credința și tăria de a le depăși. În acest moment dificil pentru mine și familia mea, reprezentat de pronuntarea unei hotarari penale de condamnare in prima instanță in privinta mea, vreau sa precizez că rămân pe deplin încrezător în justiție și am convingerea fermă că până la urmă se va face dreptate. Voi exercita calea de atac prevăzută de lege și voi demonstra ca sunt nevinovat. Vreau doar sa mai anunt faptul ca ma voi retrage din viata politica, pentru a evita asocierea acestui moment nefericit cu imaginea și prestigiul partidului politic din care fac parte. Doamne ajută!”, a scris Gal pe Facebook. 

Restaurantul din Cluj-Napoca al cărui acționar este, faimos pentru burgerul de 6.200 de euro, este de vânzare la un an de la deschidere. 

Ioana Pop

Articole recente

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

ÜDVÖZÍTÔ HIT

Sokféle hit van, de csak egy fajta hit üdvözít. Azért van így mert a hit egy közvetítô eszköz. A fizikai világból vett példával élve, a hit olyan, mint a gôz, amely erôt fejt ki, ha megfelelô módon használják; vagy az áram, amely energiát hordoz.

Mai multe articole de același fel