fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘAmbasadorul Finlandei în România, Excelența Sa, doamna Leena Liukkonen, în vizită la...

Ambasadorul Finlandei în România, Excelența Sa, doamna Leena Liukkonen, în vizită la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timișoara a primit marți, 20 februarie 2024, vizita Excelenței Sale, doamna Leena Liukkonen, ambasador al Finlandei în România, împreună cu domnul Janne Sukko, reprezentantul comercial pentru regiunea Sud Est, și domnul Mircea Hotoleanu, Consulul Onorific al Finlandei, însoțiți de Sabin Totorean și Florin Ciocan, reprezentanții Nokia, una dintre cele mai importante companii finlandeze prezente în România, cu care UPT are o fructuoasă relație de colaborare.

Oaspeții au fost întâmpinați de o delegație a conducerii Universității Politehnica Timișoara, condusă de rectorul acesteia, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, alături de care au vizitat campusul Universității Politehnica Timișoara. Aceștia au apreciat arhitectura clădirilor, dar și susținerea acordată artei, prin Centrul MV Sci-Art, unde au și vizitat expoziția „Almost Night, Almost Light”, a artistului clujean Mathias Bar. De asemenea, au fost evidențiate bunele legături cu mediul economic, concretizate în Comitetul Director al UPT, unde Nokia este un partener strategic, precum și laboratoarele moderne, amenajate cu sprijinul companiilor din zonă (Linia SMT, instalată în premieră într-o instituție de învățământ superior din România, platforma cloud de înaltă performanță a UPT, laboratorul de cercetare Controlul inteligent al conversiei și stocării energiei), sprijinul acordat sportului, Biblioteca UPT, cea mai modernă aparținând unei instituții de învățământ superior.

În cadrul vizitei, rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a prezentat o scurtă istorie a celei mai vechi universități din vestul țării, a preocupărilor actuale legate de asigurarea celor mai bune condiții de pregătire pentru studenți, de menținerea și îmbunătățirea permanentă a relației cu mediul economic, de colaborarea cu universități din întreaga lume, de atenția acordată cercetării, de internaționalizarea activității, de accentul pus pe digitalizare și sustenabilitate.

Excelența Sa, doamna Leena Liukkonen, ambasador al Finlandei la București, a declarat că, „aceasta fiind prima vizită la Timișoara de la acreditarea sa în România, obiectivul a fost de avea o primă imagine despre mediul universitar din oraș, mediul economic, administrație, perspectivele de colaborare cu instituții de învățământ superior și companii din Finlanda”.

La rândul său, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a declarat că, „și în prezent, UPT are colaborări cu mai multe instituții de învățământ superior și de cercetare din Finlanda, alături de care a și dezvoltat mai multe proiecte comune, inclusiv în cadrul alianței de universități europene E³UDRES², dar există un interes sporit pentru dezvoltarea în continuare a acestora”.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel