fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORComplexul de recuperare Sfântul Nectarie, al Fundaţiei Neşu, ar putea fi inaugurat...

Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, al Fundaţiei Neşu, ar putea fi inaugurat la vară

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul fotbalist Mihai Neşu, care a împlinit luni 41 de ani, ar dori să deschidă în vară Complexul de recuperare pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi din comuna Cihei, ridicat din donaţii, însă mai are nevoie de circa un milion de euro pentru a-l finisa.

„La mulţi ani celui care iubeşte, dăruieşte şi aduce cele mai bune sentimente în jurul lui! Suntem extrem de recunoscători să ne petrecem zilele alături de Mihai Neşu, un ocean de blândeţe! Dumnezeu să îţi poarte de grijă şi să îţi ducă visele la îndeplinire!” este mesajul echipei sale postat luni pe pagina de Facebook a Fundaţiei Neşu.

„Orăşelul lui Neşu”, un complex unic în România, situat în satul Cihei din comuna Sânmartin, cuprinde pe o suprafaţă de două hectare mai multe clădiri în care să fie îngrijiţi atât copiii cu probleme motorii sau neurologice, cât şi adulţii. Până la finalizarea lucrărilor la Centrul de la Cihei, zeci de beneficiari primesc îngrijiri în actualul centru de tratament al fundaţiei din Oradea, la parterul unui bloc din cartierul Cantemir.

Luat în chirie, spaţiul nu este destul de spaţios pentru numărul mare al solicitărilor. Pentru hidroterapie sau terapie cu animale, angajaţii fundaţiei apelează la firme specializate.

În Centrul de la Cihei se vor asigura condiţii optime pentru a găzdui şi trata simultan 47 de persoane, din care 27 copii şi 16 adulţi. Manejul propriu, inclusiv două apartamente, va oferi posibilitatea terapiei cu cai, cu rezultate cunoscute în tratamentul copiilor cu dizabilităţi.

Fundaţia a lansat în decembrie 2019 campania „Cred în minuni” pentru realizarea Complexului de recuperare ce va purta numele Sfântului vindecător Nectarie.

Intenţiile lui Mihai Neşu şi ale echipei sale erau ca, până la finele anului 2023, să inaugureze Centrul de recuperare, însă din cauza scumpirilor apărute pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina, lucrările au trenat şi au întâmpinat dificultăţi.

„Pentru el, care îşi petrece fiecare zi pe şantier, care visează şi noaptea la lucrările de pe şantier, asta e acum cea mai mare bucurie: să continue Complexul de recuperare Sf. Nectarie pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi. Cei care doriţi să îi faceţi un mic cadou puteţi dona în contul fundaţiei online aici https://mihainesu.shopia.ro/. Mulţi ani binecuvântaţi! Te iubim, Mihai !”, mai scrie în mesajul de pe pagina de Facebook a fundaţiei ce îi poartă numele.

Fotbalistul Mihai Neşu a jucat 86 de meciuri pentru Steaua Bucureşti, în Liga I, a fost legitimat şi de clubul de fotbal FC Utrecht, acolo unde s-a accidentat foarte grav la un antrenament. Pentru naţionala României, Neşu a strâns 20 de selecţii în perioada 2003-2010, atât la echipa U21, cât şi la seniori.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.