fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘÎncep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția Centrului de Arși Grav de la Târgu Mureș.

Ministerul precizează, într-o postare pe Facebook, că este a treia construcție începută în ultimele 12 luni pentru unități sanitare dedicate pacienților cu arsuri grave, după Timișoara și București.

Valoarea totală a celor trei proiecte se apropie de un miliard de lei.

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății prin Proiectul Băncii Mondiale, iar bugetul total al investiției este de 322.625.700,15 LEI, fără TVA, precizează sursa citată.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel