fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALPrimul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu...

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Publicat în

spot_img
spot_img

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie, anunţă instituţia.

Evenimentul va avea loc vineri, la ora 18.00, în Pinacoteca Palatului Cultural Arad, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, Asociaţiei „Kölcsey” Arad, conducerii muzeului, istoricilor arădeni şi specialiştilor muzeului. 

După aproape jumătate de secol, Pinacoteca s-a redeschis publicului în primăvara anului 2022, în vechiului spaţiu expoziţional, restaurat.

Definitorie pentru lucrările selectate din colecţia de artă europeană a muzeului, constituită în mai bine de o sută de ani, este estetica curentelor care s-au succedat sau au coexistat: romantism, academism, realism. Nume care au marcat istoria artei central-europene se regăsesc în contextul expoziţional: Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Joseph August Schoefft, Barabás Miklós, Than Mór, Feszty Árpád, Liezen-Mayer Sándor.

Lucrările pentru extinderea Pinacotecii au continuat anul trecut, iar pe simezele noului spaţiu expoziţional sunt expuse picturi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX, reprezentative pentru influenţa centrelor artistice: Budapesta, Viena, München, Weimar, Düsseldorf, Berlin, Dresda, Paris.

Cu acest prilej se va redeschide expoziţia de istorie „Tezaur 1848-1849” cu o sală dedicată statuii „Aradul întristat” şi va fi lansat primul audio ghid al muzeului, conceput pentru cele mai valoroase lucrări de artă europeană ale Pinacotecii.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel