fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a inaugurat, luni, o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia, situată pe strada A. I. Cuza nr.23. Festivitatea a debutat cu ceremonia religioasa oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

La eveniment au luat parte Rectorul universității, domnul Prof. dr. ing. Vasile Țopa, Președintele Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof. dr. ing. Nicolae
Burnete, alături de reprezentanții conducerii UTCN și oficialitățile locale și județene, precum și alături de alți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, reprezentanți din rândul marilor companii colaboratoare și ai firmelor implicate în realizarea acestui proiect, precum și membrii comunității academice a UTCN. După tăierea panglicii, a urmat vizita spațiilor de învățământ și apoi au fost susținute alocuțiuni în unul dintre amfiteatrele imobilului.

Noua clădire, reprezentând o investiție de aproape 12 milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional (POR – Centru), proiect nr.5395 din 5.05.2020, intitulat “Dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la extensia din Alba Iulia, a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în vederea promovării învățământului terțiar universitar“, are o suprafață desfășurată de 1,805 mp, și cuprinde 2 amfiteatre, cu o capacitate totală de peste 240 de locuri, o bibliotecă, o sală de lectură, săli de seminar precum și laboratoare de informatică și ingineria fabricației.

Această nouă clădire se adaugă celorlalte două clădiri existente deja la Extensia Alba Iulia a UTCN, formând în acest fel un campus universitar modern care răspunde nevoii crescânde de ingineri specialiști pentru companiile din zonă.

UTCN derulează la Alba Iulia trei programe de studii de licență: Sisteme şi Echipamente
Termice, Tehnologia Construcțiilor de Mașini şi Ingineria Economică Industrială și două
programe de masterat: Tehnologii avansate de fabricație și Fiabilitatea și mentenanța sistemelor mecanice.

Baza materială și resursele suport s-au dezvoltat pentru activitatea de cercetare și inovare la extensia Alba Iulia, în cadrul laboratoarelor tehnice, de simulare, modelare și proiectare asistată de calculator, respectiv pentru tehnologii inovative de fabricație, cu scopul de a asigura un mediu adaptat nivelului de dezvoltare tehnologică, specializare inteligentă și cerințelor mediului socio-economic.

Angajabilitatea absolvenților din extensia Alba Iulia este de peste 90%, subliniind astfel
succesul strategiei UTCN de a se implica în dezvoltarea economică și socială a acestei
zone, prin formarea unor generații de specialiști, cu competențe în cele mai noi domenii
ale științei și tehnologiei.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel

Vas de bronz unicat, descoperit în Provincia Dacia romană, restaurat şi expus la Alba Iulia

Un vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit anul trecut într-un mormânt de incineraţie din Alba Iulia, anticul Apulum, a fost expus marţi, în cadrul unei mini-expoziţii, la Muzeul Naţional al Unirii

Expoziţie inedită cu poezii compuse în închisorile comuniste, vernisată la Alba Iulia

O expoziţie inedită care aduce în atenţia publicului peste 150 de poezii compuse în memorie în timpul detenţiei de către Corneliu Coposu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu, Traian Dorz, Nichifor Crainic şi mulţi alţii închişi în penitenciare şi lagăre de muncă în timpul represiunii comuniste a fost vernisată la Sala Unirii - Galeriile expoziţionale "Alba Iulia",