fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJTineri de la 10 universități de prestigiu din Europa și Africa, vin...

Tineri de la 10 universități de prestigiu din Europa și Africa, vin la UBB pentru evenimentul “EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery Week”

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 15-19 aprilie 2024 “EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery Week”, un eveniment desfășurat sub umbrela EUTOPIA, care aduce împreună unii dintre cei mai străluciți tineri de la 10 universități de prestigiu din Europa și una din Africa, pentru a găsi soluții inovatoare la problemele reale ale lumii.

Înființată în 2019, în alianța EUTOPIA fac parte următoarele universități: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (România), Vrije Universiteit Brussels (Belgia), Universitatea Ca’Foscari din Veneția (Italia), CY Cergy Paris Université (Franța), Technische Universität Dresden (Germania), Universitatea din Gothenburg (Suedia), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), Universitatea NOVA Lisbona (Portugalia), Universitatea Pompeu Fabra (Spania), Universitatea Warwick (Regatul Unit) și Stellenbosch University (Africa de Sud).

Evenimentul “EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery Week” va aduce împreună, la Cluj-Napoca, peste 80 de tineri care vor aborda provocări reale primite din partea mediului de afaceri, în vederea rezolvării unei probleme reale pe unul dintre aceste domenii:

  • Modele de durabilitate și economie circulară
  • Strategia de securitate cibernetică pentru IMM-uri
  • AI și economia sănătății

Participând la acest eveniment, companiile pot aduce în fața tinerilor anumite provocări cu care se confruntă și se pot folosi de gândirea creativă a acestora, pentru a primi soluții inovatoare la problemele ridicate.

Cum vă puteți implica?

a)   UBB este deschisă pentru acele companii vizionare care să propună provocări celor 16 echipe implicate în proiect, pe toate cele trei domenii.

b)   Puteți participa ca mentori, în cadrul evenimentului, pentru a ghida echipele internaționale pe parcursul celor 5 zile de lucru intens. Expertiza și viziunea voastră vor fi inestimabile în îndrumarea acestor tineri inovatori către soluții practice și impactante.

c)  În cazul în care doriți să vă implicați și mai mult în succesul acestui eveniment internațional, o puteți face printr-o sponsorizare. O oportunitate excepțională nu doar de a susține dezvoltarea viitorilor tineri, ci și de a obține vizibilitate într-o comunitate academică și antreprenorială vibrantă Ca sponsor, brandul companiei va fi prezent în mod prominent în toate materialele și comunicările legate de eveniment, iar contribuția financiară va fi de folos pentru a acoperi aspectele logistice ale evenimentului.

Aici sunt toate detaliile pentru cei care vor să sponsorizeze evenimentul:

d) Hackathonul adună studenți pasionați de tehnologie și inovație și le oferă posibilitatea de a-și demonstra abilitățile și creativitatea în rezolvarea problemelor reale.  Veți avea oportunitatea de a examina și de a evalua proiectele inovatoare și soluțiile tehnice propuse de echipele participante, oferind recunoaștere și încurajând excelența în domeniul tehnologic. Premiul pe care îl puteți acorda va contribui la motivarea și inspirarea tinerilor inovatori să-și continue pasiunea pentru tehnologie și să-și dezvolte abilitățile în domeniu.

Cei care doresc să se implice, pot să o contacteze pe Kinga Hening printr-un email la kinga.szacsvai@ubbcluj.ro.

Ioana Pop

Articole recente

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

ÜDVÖZÍTÔ HIT

Sokféle hit van, de csak egy fajta hit üdvözít. Azért van így mert a hit egy közvetítô eszköz. A fizikai világból vett példával élve, a hit olyan, mint a gôz, amely erôt fejt ki, ha megfelelô módon használják; vagy az áram, amely energiát hordoz.

Mai multe articole de același fel