fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUS-a dat startul înscrierilor pentru Maratonul Internaţional Sibiu 2024

S-a dat startul înscrierilor pentru Maratonul Internaţional Sibiu 2024

Publicat în

spot_img
spot_img

S-au deschis înscrierile la cea de-a 13-a ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, eveniment care va avea loc pe 25-26 mai în Piaţa Mare! „Nu sta acasă, că îţi stă norocul” este tema ediţiei din 2024, care îndeamnă sibienii şi nu numai să se alăture startului curselor. Cei care doresc să lase urme la MIS sau să susţină un alergător şi, implicit, una dintre cele 51 de cauze înscrise în eveniment, o pot face pe noul site al maratonului.

Maratonul Internaţional Sibiu este gata să îşi primească alergătorii şi susţinătorii ediţiei cu numărul 13. Organizatorii se pregătesc pentru o ediţie norocoasă, iar primele surprize au fost deja lansate. MIS a trecut printr-un proces de reîmprospătare a imaginii brandului, schimbându-şi atât logo-ul, cât şi site-ul. Odată cu lansarea noului website https://maratonsibiu.ro/, care vine cu un design modern şi funcţionalităţi avansate, au fost lansate şi înscrierile pentru evenimentul din acest an. Mai mult decât atât, din acest an va fi lansată şi o probă nouă în cadrul evenimentului.

„Iată că am ajuns şi la momentul înscrierilor la cea de-a 13-a ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu! Noi suntem decişi să facem din 13 o ediţie norocoasă şi memorabilă, iar lucrurile faine au început deja să se întâmple. S-a lucrat mult şi, zicem noi, frumos, ca să îmbrăcăm haine digitale moderne, care să reflecte spiritul nostru dinamic, aşa că iată-ne cu logo nou şi site nou. Iar pentru toate acestea aducem multe mulţumiri echipei noastre, graficianei FCS şi partenerilor de la Agile Freaks, prieteni de nădejde ai Maratonului Internaţional Sibiu, alături de care am construit şi modelat acest spaţiu digital de care suntem tare mândri împreună.”, a declarat Ana Bugneriu, directoarea executivă a Fundaţiei Comunitare Sibiu, organizatorul evenimentului.

Start înscrieri la MIS 2024

Cea de-a 13-a ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă, pe 25 mai, se vor desfăşura cursele de adulţi, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor.

În acest an, cei care doresc să alerge la eveniment se vor putea înscrie la următoarele curse: Maratonul Continental, Semimaraton, Crosul MultiversX, Decathlon TeamRun, Squad Race by Zacaria, Wenglor 10k, Cursele copiilor şi Paşi pentru oraş by Bilstein. Cea din urmă este o probă nouă, introdusă special pentru cei care doresc să experimenteze MIS în paşi de mers alert. „Paşi pentru oraş” presupune un mers alert, care se poate efectua cu sau fără beţe de trekking, având o lungime de 3,35 km ce poate fi efectuată în maxim o oră. Proba nu este una competitivă, iar alergarea este interzisă.

Totodată, la fel ca în ultimii ani, cei care nu vor putea fi în Sibiu în ziua evenimentului sau nu vor putea să ia startul din Piaţa Mare, pot lăsa urme de oriunde se află, optând pentru cursa „Aleargă peste tot” cu GLS. Cei care doresc să aleagă această cursă pot alerga între 25 mai – 28 iunie. Mai multe detalii despre această opţiune cât şi despre celelalte curse pot fi consultate aici: https://maratonsibiu.ro/ro/curse.

Premii MIS 2024

În acest an, cei mai buni alergători, care vor participa la evenimentul public din Piaţa Mare, vor primi premii în bani, după cum urmează:

Premii Maratonul Continental:

Feminin – Masculin

Locul 1 – 1500 lei – 1500 lei

Locul 2 – 900 lei – 900 lei

Locul 3 – 550 lei – 550 lei

Premii Semimaraton:

Feminin – Masculin

Locul 1 – 750 lei – 750 lei

Locul 2 – 450 lei – 450 lei

Locul 3 – 250 lei – 250 lei

Premiu Decathlon TeamRun:

Echipă

Locul 1 – 400 lei

Premii Wenglor 10k:

Feminin – Masculin

Locul 1 – 400 lei – 400 lei

Locul 2 – 250 lei – 250 lei

Locul 3 – 150 lei – 150 lei

Premii Crosul MultiversX:

Feminin – Masculin

Locul 1 – 300 lei – 300 lei

Locul 2 – 200 lei – 200 lei

Locul 3 – 100 lei – 100 lei

Premii Squad Race by Zacaria:

Feminin – Masculin

Locul 1 – 250 lei – 250 lei

Locul 2 – 150 lei – 150 lei

Locul 3 – 100 lei – 100 lei

În ceea ce priveşte Cursele Copiilor, 8 alergători şi alergătoare (o fată şi un băiat per categorie de vârstă), vor primi cadouri, prin tragere la sorţi. Totodată, la proba Paşi pentru oraş by Bilstein va fi organizată o tombolă în urma căreia va fi oferit câte un premiu pentru categoriile Feminin şi Masculin.

Până când sunt deschise înscrierile?

Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este 7 mai, ora 23:59 – atât pentru cei care se înscriu la cursa fizică cu start din Piaţa Mare, cât şi la „Aleargă peste tot” cu GLS. Alergătorii au posibilitatea de a deveni şi fundraiseri în momentul completării formularului de înscriere sau ulterior, folosind link-ul dedicat primit pe e-mail imediat după înscrierea pe maratonsibiu.ro. Pe lângă faptul că 50% din taxa de alergare pe care o achită merge direct către cauza aleasă, alergătorii pot ajuta asociaţia să-şi atingă obiectivul devenind fundraiseri activi şi convingându-şi prietenii să îi susţină cu donaţii.

Reamintim că cea de-a 13-a ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu va cuprinde cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului. După ce am primit un număr record de aplicaţii din partea comunităţii sibiene, membrii juriului au stabilit că 51 de proiecte vor merge mai departe, cele mai multe de până acum.

*****

Maratonul Internaţional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundaţia Comunitară Sibiu, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, partenerul principal MultiversX şi partenerii locali: Agile Freaks, Continental, Wenglor, GLS, Zacaria, Bilstein, Decathlon, Colt, Scandia, Sam Transport.

Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetăţeni, organizaţii, companii şi autorităţi publice. Prin intermediul maratonului, Fundaţia Comunitară Sibiu îşi propune să susţină spiritul de iniţiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunităţii şi care vor creşte calitatea vieţii.

La ediţia din 2023 a Maratonului Internaţional Sibiu au fost finanţate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mişcare 6.560 de alergători, adulţi şi copii, care au fost susţinuţi de circa 4.324 de susţinători.

De-a lungul celor 12 ediţii, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 332 de proiecte diverse: construcţia unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educaţie arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea şi dotarea bibliotecilor şi curţilor şcolilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenţia bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor şi pisicilor fără stăpân, activităţi cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi, achiziţia de echipamente medicale etc.

Redactia

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.