fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAHarghita-Băi va găzdui, din nou, Olimpiada Nebunilor

Harghita-Băi va găzdui, din nou, Olimpiada Nebunilor

Publicat în

spot_img
spot_img

După o pauză de patru ani, pe 16 martie Olimpiada Nebunilor revine pe pârtia de schi Csipike din Harghita-Băi. Asociația Panorama 1756 și comunitatea din Harghita-Băi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc și Composesoratul Ciceu, consideră important să mențină în viață acest eveniment distractiv, deoarece reprezintă o oportunitate excelentă pentru promovarea stațiunii turistice și joacă un rol semnificativ în construirea comunității locale.

La conferința de presă desfășurată în vârful pârtiei Csipike, care este de altfel locația evenimentului, primarul Korodi Attila a felicitat antreprenorii și comunitatea din Harghita-Băi pentru colaborarea lor, exprimând totodată recunoștința sa față de organizatorii evenimentelor anterioare. „Dorim să susținem în mod constant evenimente care fac Harghita-Băi mai atractivă pentru cei dornici de sport și relaxare” – a declarat primarul. Edilul a adăugat că s-a creat deja o tradiție pentru cursele de accelerare auto, stațiunea fiind și locul de desfășurare al întâlnirilor moto, iar acum își propun să reînvie tradiția distractivă de încheiere a sezonului de iarnă.

În a treia săptămână a lunii martie, totul va fi pregătit pentru distracție de neuitat. Conform informațiilor furnizate de Tófalvi Éva, consilier local implicat în organizare, în deschiderea evenimentului, la ora 10:30, flacăra olimpică va fi aprinsă, iar atmosfera se va încălzi cu dansul ursului, schiatul în costum de baie și schiatul retro. Coborârea amuzantă a vehiculelor „nebune” va începe la ora 12. Szép Zoltán, membru al echipei de organizare, a subliniat faptul că sunt conștienți că din cauza timpului scurt vor avea mai puține vehicule „nebune” pregătite decât în anii precedenți. Până în prezent, s-au înscris patru echipe, dar se pot face înscrieri și în ziua evenimentului pentru oricare dintre probele sportive. Vor urca pe scenă formațiile Pittyes2es și Gyufa, iar atmosfera va fi întreținută de comedianul György Boti și DJ Forró, iar participanții vor avea ocazia să câștige premii valoroase.

Organizatorii au împărtășit și informații practice importante. Pornind de la experiența anilor precedenți, participanții la eveniment pot accesa stațiunea turistică până când se ocupă toate locurile de parcare desemnate. După aceea, parcarea va fi asigurată pe Pasul Tolvajos, de unde participanții vor fi transportați cu autobuzele furnizate de Csíki Trans.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.

Running Festival Csíkszereda ajunge la ediția a patra și vine cu multe noutăți

Începând cu 8 aprilie s-au deschis înscrierile pentru  Running Festival Csíkszereda. Evenimentul ajuns cea de-a patra ediție oferă pe lângă cursele obișnuite o serie de noutăți pentru iubitorii acestui sport.