fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVO parte din calcanul unui imobil din centrul istoric al Braşovului s-a...

O parte din calcanul unui imobil din centrul istoric al Braşovului s-a prăbuşit

Publicat în

spot_img
spot_img

Mai multe persoane care locuiesc într-un imobil monument istoric situat în centrul municipiului Braşov, în zona istorică a oraşului, au fost evacuate, după ce o parte din calcanul clădirii s-a prăbuşit, joi după-amiază, afectând grav unul dintre cele 12 apartamente amenajate în interior. Nu toate apartamentele amenajate în clădirea care datează din jurul anului 1700 şi care este monument istoric sunt locuite.

Incidentul a avut loc pe strada Poarta Şchei, unde o parte din calcanul casei care datează din 1700 şi este monument istoric clasa B  s-a prăbuşit spre curtea interioară.

În urma acestui eveniment, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care a luat decizia evacuării locatarilor din acest imobil şi cazarea, celor care doresc, în imobilele administrate de către Direcţia de Asistenţă Socială, informează Primăria Braşov.

Hotărârea a fost luată în baza unui raport de expertiză tehnică şi în condiţiile în care ”există riscul ca aceste deteriorării să se accentueze, astfel că locuirea apartamentelor din acest imobil reprezintă un risc”, precizează sursa citată.

”În paralel, reprezentanţii Serviciului Disciplina în Construcţii, din cadrul Poliţiei Locale, împreună cu expertul care a efectuat analiza preliminară a structurii de rezistenţă, vor stabili care sunt etapele necesare punerii în siguranţă a imobilului şi, ulterior, consolidării acestuia”, transmit oficialii Primăriei Braşov.

În imobil sunt 12 apartamente, iar calcanul care s-a prăbuşit a căzut peste planşeul unuia dintre acestea  planşeu care la rându-i a cedat, parţial şi s-a prăbuşit.

”Această construcţie a fost realizată în jurul anului 1700, cu un regim de înălţime Sp + P + E, fiind un monument istoric clasa B. Construcţia adăposteşte mai multe apartamente, cu mai mulţi proprietari. Dintre acestea 6 sunt locuite, dintre care un apartament este închiriat, un apartament era utilizat în regim hotelier, iar restul apartamentelor nu sunt locuite”, precizează Primăria Braşov.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel