fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUOperaţie în premieră la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Sibiu

Operaţie în premieră la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

O echipă de chirurgi a realizat vineri prima operaţie ghidată ICG la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Sibiu, a anunţat unitatea spitalicească pe Facebook.

„Astăzi, 08.03.2024 a fost realizată prima intervenţie chirurgicală ghidată ICG (Indocyanine Green) din Secţia Clinică Chirurgie Generală a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ,,Dr. Alexandru Augustin’ din Sibiu. O echipă condusă de către colonel med. dr. Adrian Popenţiu a realizat intervenţia, folosind una din liniile moderne de chirurgie laparoscopică recent achiziţionate, cu ajutorul Direcţiei Medicale a MApN”, se arată în anunţul publicat pe reţeaua de socializare.

Tehnica de vizualizare în fluorescenţă ICG poate fi folosită într-o multitudine de intervenţii (chirurgia hepatobiliară, oncologică, chirurgia peretelui abdominal), aducând un plus de siguranţă pentru rezultate optime ale intervenţiilor, mai spun reprezentanţii Spitalului Militar sibian.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.