fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAA fost inaugurată noua creșă din Târgu Secuiesc, realizată prin PNRR

A fost inaugurată noua creșă din Târgu Secuiesc, realizată prin PNRR

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a inaugurat, în municipiul Târgu Secuiesc, o creșă nouă și prietenoasă cu mediul. Aceasta este cea de-a doua creșă finalizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, din cadrul celor 124 cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Creșa are o capacitate de 4 grupe (40 de copii) și cuprinde o zonă administrativă, una destinată copiilor și spații tehnico-gospodărești. De asemenea, beneficiază de 4 dormitoare, 2 camere de joacă, prevăzute cu 2 vestiare și 4 grupuri sanitare pentru copii, spații pentru luat masa și cabinet medical.

Aceasta este o creșă modernă, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), în care energia necesară provine parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice și panourile solare care vor asigura necesarul de energie și apă caldă, iar anvelopa clădirii este foarte bine izolată termic.

“Sunt bucuros că locuitorii municipiului Târgu Secuiesc vor beneficia de o creșă construită la standarde europene, care va contribui la procesul de cunoaștere și socializare a celor mici, oferindu-le un mediu modern și sigur. Continuăm să investim în infrastructura educațională pentru a asigura dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri!” a precizat ministrul dezvoltării.

Valoarea contractului de proiectare și execuție a acestei unități de învățământ a fost de 11.047.493,05 lei.

Ioana Pop

Articole recente

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

ÜDVÖZÍTÔ HIT

Sokféle hit van, de csak egy fajta hit üdvözít. Azért van így mert a hit egy közvetítô eszköz. A fizikai világból vett példával élve, a hit olyan, mint a gôz, amely erôt fejt ki, ha megfelelô módon használják; vagy az áram, amely energiát hordoz.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád anunţă construirea unei noi zone rezidenţiale pentru familii tinere care lucrează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, pe locul unei foste ferme...

Primarul din Sfântu Gheorghe a adăugat că „aceasta este o altă piatră de hotar pentru oraşul nostru, deoarece noul campus dual, noul centru educaţional, le va permite copiilor noştri să înveţe meseriile viitorului, de la liceu până la universitate, în parteneriat cu firmele locale”.

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Au început lucrările de izolare exterioară a viitorului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe

Unitatea medicală, care se construieşte în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va avea o capacitate de spitalizare de 34 de paturi, repartizate în saloane cu câte două locuri şi va cuprinde şi o policlinică şi un dispensar de specialitate.