fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMPrimăvara city-break-urilor | Zboruri spre Europa la sub 50 euro. Iată...

Primăvara city-break-urilor | Zboruri spre Europa la sub 50 euro. Iată destinațiile unde puteți zbura la super-tarife

Publicat în

spot_img
spot_img
  • În topul destinațiilor europene spre care vor zbura românii în această primăvară se numără: Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca și Veneția.
  • Peste 56% dintre români și-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare.
  • Prețurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival și intervine cererea tot mai mare. Martie este luna cu cele mai mici tarife, cu un preț mediu de 165 de euro pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro.

Dacă este un anotimp care poate fi considerat sezonul city-break-urilor, primăvara este fără doar și poate cel mai bun moment. Apar tot felul de activități și evenimente de bifat în marile orașe, temperaturile sunt mult mai blânde, iar străzile nu sunt atât de aglomerate ca în timpul sezonului estival.

Mai mult decât atât, potrivit agenției de turism online Vola.ro, prețurile din această perioadă pot fi mai mici în comparație cu alte luni, cea mai ieftină rezervare înregistrată pe platformă în această primăvară fiind pe ruta Paris – Cluj-Napoca, la numai 30 de euro.

Milano, Roma și Paris, în topul destinațiilor de city-break ale românilor

Așa cum era de așteptat, Italia, țara europeană în care se află una dintre cele mai mari comunități de români, dar și preferata turiștilor de la noi, este destinația spre care se va zbura cel mai mult primăvara aceasta.

La nivel general, în topul destinațiilor spre care vor zbura românii în următoarele trei luni se numără Bucureștiul, care acoperă peste 15% dintre rezervările înregistrate pe Vola.ro, urmat de marile orașe europene: Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca și Veneția. În cazul românilor care vor zbura din București, principalele trei destinații sunt Roma, Milano și Paris. Cei care pleacă din Iași vor merge în Milano, Bruxelles și Paris, pe când cele mai multe zboruri cu plecare din Cluj-Napoca sunt către Paris, Milano și București.

De asemenea, un alt aspect vizează intenția românilor de a călători în timpul primăverii. Peste 56% dintre români și-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare, o dovadă în plus a faptului că aceștia au fost hotărâți să se bucure de un city-break de primăvară și să profite de biletele la prețuri accesibile.

Cât costă zborurile din această primăvară? Tarife de la 29 de euro spre Milano, Bruxelles și Paris

Prețurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival și intervine cererea tot mai mare. De altfel, specialiștii le recomandă turiștilor să își planifice în avans călătoriile din această vară și să rezerve din timp zborurile, pentru că prețurile biletelor de avion vor suferi majorări semnificative pe durata sezonului estival. Potrivit datelor emise de Vola.ro, prețul mediu/pasager pentru un zbor din această primăvară este de 182 de euro, cea mai ieftină lună fiind martie, cu 165 de euro prețul mediu pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro.

Există, însă, și o selecție generoasă de rute spre care zborurile sunt sub 50 de euro în această primăvară: București – Milano, București – Tirana, Cluj-Napoca – Bruxelles, Cluj-Napoca – Paris, la doar 29 de euro, București – Salonic și Timișoara – Veneția, la 31 de euro, București – Malta, la 32 de euro, București – Oslo și București – Catania, la 43 de euro, București – Birmingham și București – Bari, la 49 de euro.

Despre Vola.ro
In 2023 Vola a fost desemnata printr-un studiu Reveal Marketing drept cea mai cunoscuta, utilizata si cea mai recomandata agentie de turism online din Romania. Compania a avut, inca de la infiintare, o dinamica exploziva, atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de angajati si clienti. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion, hoteluri, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.

In ultimii ani, strategia Vola.ro s-a indreptat spre dezvoltarea unor servicii de calatorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clientii de incertitudinea din jurul calatoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor in diferite situatii.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din Romania care a fost clasata pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, in topul Deloitte technology Fast 50, in Europa Centrala. In 2015, Vola.ro a primit o investitie de 5 milioane de euro din partea 3ts Capital Partners, acelasi fond care a mai investit in Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch.

Credit foto: Shutterstock

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Castelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Castelul Bánffy şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe