fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVConservation Carpathia anunță o nouă ediție a festivalului "Cobor între Stejari"

Conservation Carpathia anunță o nouă ediție a festivalului „Cobor între Stejari”

Publicat în

spot_img
spot_img

„Cobor între Stejari”, festivalul dedicat stejarilor din jurul satului Cobor, invită iubitorii de natură şi experienţe inedite la cea de-a doua ediţie. Evenimentul organizat de Fundaţia Conservation Carpathia cu sprijinul Alpha Bank va avea loc în minivacanţa de Rusalii, pe 22-23 iunie, la Ferma de Biodiversitate Cobor.

Festivalul este un prilej de a cunoaşte comunitatea locală, de a descoperi o zonă cu o biodiversitate naturală deosebită, de a pune în valoare pajiştile cu stejari seculari din zona satului Cobor şi, de ce nu, de a dansa desculţ pe iarbă. Evenimentul reprezintă, totodată, angajamentul nostru de a păstra pajiştile cu stejari seculari şi de a le reface.

„Cobor între Stejari” este o invitaţie pentru iubitorii de trai simplu şi pentru cei dornici să descopere valorile culturale şi naturale locale. Pe timp de zi se vor organiza tururi ghidate de sat, drumeţii la pajiştile cu stejari seculari, drumeţii la stejarii care acum prind rădăcini, dar şi tururi la Ferma de Biodiversitate Cobor. Traseele de drumeţie vor fi puţin diferite, astfel încât cei care au mai fost la festival să poată descoperi noi peisaje.

În cele două seri de festival, muzica Anei Coman, a trupei Moonlight Breakfast, dar şi a Tarafului de Călâu şi Viorica vor anima curtea Fermei de Biodiversitate Cobor.

Nu vor lipsi de la această ediţie activităţile pentru copii şi preparatele locale, totul pentru o experinţă inedită de vară. Cei ce vor să împărtăşească relaxarea şi bucuria cu cei dragi o vor putea face cu ajutorul cărţilor poştale, trimise chiar de la faţa locului mulţumită parteneriatului cu Poşta Română.

Biletele se pot achiziţiona de pe LiveTickets.ro.

____

Despre „Cobor între stejari”

Festivalul este realizat de Fundaţia Conservation Carpathia cu scopul de a pune în valoare pajiştile cu stejari seculari din jurul satului Cobor şi de a prezenta eforturile de refacere a acestora. Fundaţia Conservation Carpathia a demarat în anul 2019 un proiect de reconstrucţie ecologică în zonă, plantând până acum 550 puieţi de gorun (Quercus petraea). Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor păşuni de stejar unice în Europa. Localitatea se mai distinge prin păşunile cu înaltă valoare naturală, dar şi prin sura de stepă care a revenit aici prin eforturile Fundaţiei Conservation Carpathia.

Prima ediţie a festivalului „Cobor între Stejari” a fost premiată în cadrul „Galei Premiile Anului 2023 în Cultură la Braşov”, la categoria „Debut”.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel