fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘMy Bike RO Bike: donează o bicicletă pentru a face un copil...

My Bike RO Bike: donează o bicicletă pentru a face un copil fericit

Publicat în

spot_img
spot_img

My Bike RO Bike este o campanie de donare de biciclete organizată de Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România. Campania va avea loc în perioada 15 martie – 5 mai 2024 și se vor colecta biciclete funcționale de diferite mărimi, în special cu roți de 26 și 28 inch.

My Bike RO Bike e o campanie prin care vrem să încurajăm oamenii să doneze bicicletele vechi, dar funcționale, către o comunitate care are nevoie de ea. Profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș organizează activități cu copiii, îi învață să meargă pe biciclete, organizează activități săptămânale cu copiii pentru a învăța și regulile de circulație, dar le arată și cum să își întrețină bicicletele. Cea mai mare problemă este faptul că le lipsesc chiar bicicletele, iar noi am decis să le dăm o mână de ajutor  printr-o campanie de donație. Ne dorim ca împreună să îi ajutăm pe acești copii să devină mai încrezători, mai independenți, să se integreze mai bine în comunitate.”, a spus Daniela Chesaru, directorul Fundației Comunitare Timișoara.

Bicicletele vechi, dar funcționale, colectate prin programul My Bike Ro Bike pot fi aduse la magazinul Decathlon din Timișoara (str. Ștefan Procopiu nr. 1) în perioada 15 martie – 5 mai 2024.

Oricine dorește să își doneze bicicleta unui copil, trebuie întâi să o verifice pentru a fi funcțională, să se înscrie în acest FORMULAR prin care să anunțe ziua în care va aduce bicicleta, și să lase și un mesaj viitorilor beneficiari.

Bicicletele colectate vor fi apoi transportate la Recaș și donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu.

„Elevii noștri sunt copii cu cerințe educaţionale speciale care provin din medii sociale şi economice dezavantajate. Preocuparea familiilor asupra greutăţilor zilnice, face ca foarte puţini copii să aibă acces la resurse necesare achiziţionării unei biciclete sau a unor componente necesare reparării în regim propriu a celor existente. Ne dorim să desfășurăm activități atractive care să contribuie la creşterea prezenţei la şcoală a unui număr cât mai mare de copii; încurajarea utilizării bicicletei ca şi mijloc de transport sustenabil, dezvoltarea încrederii şi

capacităților necesare pentru a circula în siguranţă.”, a spus Lavinia Hansman, profesor coordonator al proiectului din partea CSEI Recaș.

RO Bike Valley este un program al Fundației Comunitare Timișoara susținut de Decathlon România, care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația, și care se desfășoară în județele Timiș, Caraș Severin și Arad. Pentru mai multe detalii legate de campania My Bike RO Bike – puteți accesa site-ul www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

Ioana Pop

Articole recente

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

ÜDVÖZÍTÔ HIT

Sokféle hit van, de csak egy fajta hit üdvözít. Azért van így mert a hit egy közvetítô eszköz. A fizikai világból vett példával élve, a hit olyan, mint a gôz, amely erôt fejt ki, ha megfelelô módon használják; vagy az áram, amely energiát hordoz.

Mai multe articole de același fel

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas