fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJPrimăria Zalău investește trei milioane de lei pentru primul centru de deşeuri...

Primăria Zalău investește trei milioane de lei pentru primul centru de deşeuri voluminoase din municipiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Un centru de colectare a deşeurilor voluminoase de tipul mobilierului uzat, anvelope, deşeuri din construcţii şi chiar cadavre de animale va fi realizat de către administraţia locală din Zalău, printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste trei milioane de lei.

„În baza demersurilor făcute de administraţia locală a fost obţinută finanţare din fonduri europene pentru implementarea proiectului de amenajare Centru de colectare deşeuri cu aport voluntar în municipiului Zalău. Proiectul de lucrări se află în licitaţie publică, având ca termen de depunere a ofertelor 28 martie 2024. Având în vedere că în momentul de faţă construcţiile de pe strada Spicului, proprietate publică a municipiului Zalău, sunt neutilizate şi se află în stare avansată de degradare, zona urmează să fie reamenajată şi pregătită pentru implementarea proiectului amintit. Suprafaţa Centrului va fi de 2.419,2 metri pătraţi şi va fi prevăzută atât cu containere descoperite, cât şi cu containere închise”, se arată, miercuri, într-o informare de presă a Primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, centrele de colectare cu aport voluntar sunt destinate colectării separate a deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”: deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri – voluminoase, textile, din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, cadavre animale, deşeuri periculoase, deşeuri de grădină, din construcţii şi demolări.

„Obiectivul acestei investiţii este dezvoltarea unui management al deşeurilor eficient, prin suplimentarea capacităţilor de colectare separate, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice şi a tranziţiei la economia circulară”, se mai arată în informarea menţionată.

Implementarea proiectului privind realizarea centrului de aport voluntar se face în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 3 – Managementul deşeurilor, valoarea totală a lucrărilor scoase la licitaţie fiind de 3,2 milioane de lei, lei fără TVA.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel