fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAS-a finalizat consolidarea şi punerea în siguranţă a internatului de la Odorheiu...

S-a finalizat consolidarea şi punerea în siguranţă a internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit și a ucis doi elevi

Publicat în

spot_img
spot_img

Consolidarea şi punerea în siguranţă a clădirii internatului Liceului „Tamási Aron”, de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit în decembrie 2023, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, s-a finalizat, a anunţat, joi, Instituţia Prefectului Harghita, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis presei, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron”, constituită printr-un ordin al prefectului.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat comisia că au fost finalizate lucrările de consolidare şi de punere în siguranţă a internatului. Procesul verbal de contravenţie, privind modul în care a fost emisă autorizaţia de construire a fost contestat în instanţă de către primarul municipiului Odorheiu Secuiesc. Pentru lucrările de reabilitare a internatului, va fi nevoie de eliberarea unei noi autorizaţii de construire, în baza expertizei tehnice şi a unui proiect tehnic de reabilitare. Instituţia Prefectului Judeţul Harghita în baza sesizării Inspectoratului de Stat în Construcţii Harghita, a solicitat instanţei de contencios administrativ constatarea nelegalităţii autorizaţiei de construire şi anularea acesteia”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, se precizează că s-a transmis tuturor primarilor un material de îndrumare „care conţine date şi informaţii relevante cu privire la principalele etape de urmat şi condiţiile de respectat de către toate părţile implicate în procesul de proiectare, autorizare şi execuţie a lucrărilor de construcţii autorizate”.

Instituţia Prefectului a mai menţionat că, la solicitarea Ministerului Educaţiei, săptămâna viitoare va începe inspecţia generală la Liceul Teoretic „Tamási Aron din Odorheiu Secuiesc.

Secretarul general al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Venczel Attila, a declarat, recent, pentru Agerpres că această instituţie nu a emis autorizaţie care ar fi avut obiect lucrări de intervenţie la clădirea internatului, ci doar pentru lucrări exterioare.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.

Running Festival Csíkszereda ajunge la ediția a patra și vine cu multe noutăți

Începând cu 8 aprilie s-au deschis înscrierile pentru  Running Festival Csíkszereda. Evenimentul ajuns cea de-a patra ediție oferă pe lângă cursele obișnuite o serie de noutăți pentru iubitorii acestui sport.