fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPremiile Bibliotecii UPT, ediția a VI-a, în atmosferă de sărbătoare

Premiile Bibliotecii UPT, ediția a VI-a, în atmosferă de sărbătoare

Publicat în

spot_img
spot_img

A devenit deja o tradiție ca, la început de primăvară, după ce emoțiile sesiunii au trecut, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara să-și premieze cei mai activi utilizatori, în cadrul unui eveniment care celebrează și aniversarea instituției.

În deschiderea evenimentului, directoarea Bibliotecii UPT, dr.ing. Agneta Lovasz, a felicitat câștigătorii actualei ediții în primul rând pentru faptul că au știut să profite de toate resursele pe care le au la dispoziție, subliniind și faptul că astăzi Biblioteca UPT, care a împlinit 103 ani de la prima atestare, este mai mult decât un simplu spațiu de lectură, este unul în care se desfășoarã o serie de evenimente, în special din domeniul cultural-artistic, dar nu numai. Aici au loc proiecții de filme, seri muzicale, expoziții de tot felul, festivități, acordări de premii, lansări de carte etc.

Tot în deschiderea evenimentului, prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara, a adresat mesajul de felicitare din partea conducerii instituției pentru utilizatorii premiați, menționând importanța lecturii în formarea tinerilor.

A urmat premierea celor mai activi utilizatori, care au fost recompensați, pe lângă, diplome, cu vouchere pentru cumpărarea de cărți, în valoare de 150, 200 și 250 de lei, după cum urmează:

  • Premiul I – Diana Cornei, de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism și Ioan Muntian, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;
  • Premiul II – Rareș Andrei Vasiu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare;
  • Premiul III – Crin Constantin Cosmescu și Ovidiu Simionescu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, și Raul Bogdan Mircea, de la Facultatea de Mecanică.

În cadrul aniversării BUPT, un vechi prieten și colaborator, Raul Rus, directorul Arhivelor Naționale, filiala Timișoara, a prezentat expoziția „BUPT, repere istorice”, în cadrul căreia sunt expuse o serie de documente din istoria Bibliotecii UPT.

Ambianța de sărbătoare din holul BUPT a fost creată cu sprijinul studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, îndrumați de cadrele didactice conf.univ.dr.arh. Cristina Maria Povian și lect.univ.dr.arh. Anamaria Anghel, care au realizat o instalație cu baloane și cărți, care să arate beneficiile lecturii și modul în care învățarea ne ajută să ne înălțăm.

Nu în ultimul rând, atmosfera de sărbătoare a fost completată în mod fericit de recitalurile muzicale susținute de corul Universității Politehnica Timișoara, precum și de Adina și Sebastian Covaci, de la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara, cu care Biblioteca UPT a demarat o fructuoasă colaborare.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel