fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBARisc însemnat de avalanşă în Munţii Şureanu

Risc însemnat de avalanşă în Munţii Şureanu

Publicat în

spot_img
spot_img

Riscul declanşării avalanşelor în Munţii Şureanu la peste 1.800 de metri este însemnat, de gradul trei din cinci, a anunţat, joi seara, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba.

„Pe fondul ultimelor ninsori, ANM a emis un buletin de avalanşă grad 3 din 5, pentru zona munţilor Şureanu”, a transmis, pe pagina de Facebook, Salvamont Alba.

La peste 1.800 de metri, ninsorile recente au dus la o creştere a stratului de zăpadă de 10-20 de centimetri.

„În zona crestelor sunt prezente cornişe, iar pe văile umbrite şi în zonele adăpostite, acumulări mai însemnate de zăpadă. Stratul de zăpadă cu rezistenţă redusă din partea superioară poate aluneca peste structurile mai dure din interior, ducând la declanşarea de avalanşe mici şi medii, riscul fiind prezent mai ales la suprasarcini, pe pantele suficient de înclinate – riscul declanşării avalanşelor va fi însemnat (3)”, potrivit sursei menţionate.

Sub 1.800 de metri, pe pantele suficient de înclinate, mai ales la supraîncărcări, vor fi condiţii pentru curgeri şi avalanşe de dimensiuni în general mici. Riscul este, ca atare, redus.

În Munţii Şureanu se află domeniul schiabil Şureanu, unde funcţionează 10 pârtii. 

Ioana Pop

Articole recente

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

ÜDVÖZÍTÔ HIT

Sokféle hit van, de csak egy fajta hit üdvözít. Azért van így mert a hit egy közvetítô eszköz. A fizikai világból vett példával élve, a hit olyan, mint a gôz, amely erôt fejt ki, ha megfelelô módon használják; vagy az áram, amely energiát hordoz.

Mai multe articole de același fel