fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEMinistrul Finanţelor: Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei

Ministrul Finanţelor: Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei

Publicat în

spot_img
spot_img

Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm, întrucât generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Imaginaţi-vă un mic atelier de croitorie care nu doar produce haine de calitate, ci oferă un refugiu pentru pasionaţii de artă. Imaginaţi-vă o cafenea de cartier care nu doar serveşte o cafea excelentă, dar devine şi loc de întâlnire pentru cei care vor să transforme un vis într-o poveste de succes. Aceste mici afaceri sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm. Generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie. Dacă ne uităm la datele oferite de antreprenoriatul mic, sunt cât se poate de clare: 390.000 de IMM-uri, 250 de miliarde de lei este cifra lor de afaceri (50 de miliarde de euro) şi profit net de 66 de miliarde de lei net. Exact aceste date ne arată că este imperativ să recunoaştem şi să susţinem afacerile mici”, a scris vineri seara, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Acesta a mai transmis că prin măsuri simple precum menţinerea pragului de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale pentru microîntreprinderi şi cota diferenţiată, „le putem permite antreprenorilor corecţi să crească organic în continuare”.

„Acesta este doar un pas. Apoi, ne-am angajat să construim un mediu propice pentru dezvoltare, tocmai de aceea punem pe masă aproape 3 miliarde euro pentru susţinerea IMM-urilor. La care se adaugă şi aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni, pe care IMM-urile îi pot accesa în 2024. Cu ce forme concrete de sprijin venim: 1. Am aprobat deja IMM Plus, care vine cu garanţii pentru investiţii şi capital de lucru în valoare de 11,5 miliarde lei, adică 2,2 miliarde euro; 2. Vom lansa în curând o schemă de ajutor de stat pentru IMM-uri cu activitate de producţie în valoare de 500 milioane euro; 3. Mai avem în lucru o schemă de ajutor de stat pentru prelucrarea metalelor neferoase (cupru, aluminiu, magneziu), cu o alocare de 200 milioane euro”, a mai scris Marcel Boloş pe reţeaua de socializare

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel