fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaMihai Tîrnoveanu, liderul organizației extremiste Calea Neamului, amendat cu 10.000 de lei...

Mihai Tîrnoveanu, liderul organizației extremiste Calea Neamului, amendat cu 10.000 de lei pentru că a încercat să perturbe manifestările din Târgu Mureș de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Publicat în

spot_img
spot_img

Liderul organizației extremiste Calea Neamului Mihai Tîrnoveanu și alți membri ai acestei organizații a fost amendat de autorități cu 10.000 de lei după ce a vrut să perturbe manifestările din Târgu Mureș de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, pe 15 martie. Târnoveanu a pornit în marș pe străzile din Sfântu Gheorghe, însă a fost oprit imesiat de jandarmi.

„Am transmis un mesaj ministrului ungar de externe din mijlocul a 3000 de maghiari din Sfântu Gheorghe. Un singur lucru este etern: Transilvania este pământ românesc”, așa și-a început Mihai Târnoveanu mesajul de pe contul său de socializare după ce, în timpul manifestărilor din 15 martie, el a părăsit postul de poliție împreună cu acoliții săi. Anul acesta, la eveniment a participat și ministrul Ungarie pentru relații externe și comerț exterior, Péter Szijjarto.

Potrivit declarațiilor liderului organizației Calea Neamului, jandarmii au rupt cu brutalitate lozinca, i-au silit să se urce într-o dubă și i-au dus la secția de poliție, unde au fost amendați cu suma totală de 10000 de lei pentru acțiunea lor, fiind reținuți până la sfârșitul manifestărilor.

În ziua de 15 martie, Târnoveanu a intrat în piața orașului cu intenția de a provoca tulburări, protestând față de ceea ce, în opinia sa, ar fi fost o „demonstrație a iredentiștilor”. În mesajul său, el a calificat lozinca, „Transilvania e pământ românesc”, drept un adevăr istoric, declarându-se indignat de faptul că el și tovarășii săi au fost pedepsiți pentru că au reacționat în fața „agresiunii” Ungariei împotriva României.

Tîrnoveanu a fost ultima oară în Sfântu Gheorghe în 1 decembrie 2023, cu scopul de a organiza o manifestare în onoarea poporului român. În locul unei mulțimi zgomotoase, evenimentul nu a reușit să atragă decât puțini oameni, făcându-se auzite doar câteva lozinci antimaghiare.

Primarul Arpad Antal a reacționat la această provocare, făcând următoarea declarație:„Maghiarii și românii conviețuiesc și sărbătoresc împreună în liniște. Acest lucru s-a confirmat cu ocazia aniversării din acest an a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni și, în afara incidentului legat de Tîrnoveanu, remarcat doar de cei din imediata sa apropiere, nu s-au semnalat tulburări, iar programul s-a desfășurat normal”.

Redactia

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Péter Magyar, liderul de facto al opoziției din Ungaria: Iubesc Transilvania, iubesc Ținutul Secuiesc

Péter Magyar: Iubesc Transilvania, iubesc Ținutul Secuiesc, dar cred că oamenii de acolo devin din ce în ce mai conștienți de faptul că sunt de fapt folosiți din patru în patru ani pentru a cumpăra voturi sau pentru a obține voturi

La Bistrița are loc o nouă ediţie a Ostermarkt, târgul de Paşti al saşilor

Saşii s-au adunat, sâmbătă, în centrul istoric al municipiului Bistriţa, pentru o nouă ediţie a Ostermarkt - târgul de Paşti, o tradiţie veche de aproape nouă secole care are loc cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor.