fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJWorld Vision şi UBB sprijină 79 de studenţi din medii defavorizate să...

World Vision şi UBB sprijină 79 de studenţi din medii defavorizate să îşi finalizeze studiile

Publicat în

spot_img
spot_img

Un număr de 79 de studenţi la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din medii defavorizate sunt sprijiniţi să îşi finalizeze studiile prin proiectul-pilot „Vreau la facultate”, demarat luna aceasta de instituţia de învăţământ superior şi World Vision România.

Potrivit unui comunicat al World Vision România, beneficiarii proiectului sunt studenţi din mediul rural şi periurban, înscrişi în anul I la studii universitare de licenţă la UBB, selectaţi pe baza unor criterii de vulnerabilitate – venitul scăzut per familie, domiciliul în mediul rural, precum şi având în vedere deschiderea lor şi a familiei în vederea participării la activităţile de educaţie non-formală organizate în cadrul programului.

Pachetul educaţional pentru studenţii din mediul rural cuprinde şapte workshop-uri tematice referitoare la gestionarea timpului, scriere academică, gestionarea task-urilor, motivaţie sau gestionarea stresului care vor fi susţinute de consilieri şi voluntari din cadrul Centrului de Carieră, Orientare Profesională şi Alumni UBB, până la finalul anului universitar.

De asemenea, pachetul include un program de mentorat şi orientare în carieră. Mentorii sunt profesori universitari, alumni, studenţi admişi la studii doctorale sau de masterat din cadrul UBB.

Prin acest proiect se asigură un dispozitiv electronic performant pentru procesul de învăţare şi studiu, precum şi acces la internet pentru cei care nu locuiesc în căminele universităţii.

Pachetul educaţional mai presupune o tabără de vară, acoperirea unor cheltuieli pentru transport, cazare la cămin, materiale educaţionale, sprijinul financiar fiind de 400 de lei/student.

România are cei mai puţini absolvenţi de învăţământ superior din Uniunea Europeană, în 2021 doar 23,3% dintre tinerii înscrişi la facultate reuşeau să îşi finalizeze studiile, faţă de media UE de 41,2%, potrivit ultimului raport Monitorul Educaţiei şi Formării realizat de Comisia Europeană.

Peste 65% dintre absolvenţii de liceu din mediul rural nu se înscriu în învăţământul superior, deşi majoritatea tinerilor îşi doresc acest lucru (80%), arată un sondaj realizat de World Vision România. Studiul fundaţiei indică şi faptul că unul dintre trei tineri din mediul rural se teme că familia nu va avea resursele financiare necesare pentru a-l susţine la facultate.

Companiile şi donatorii individuali care doresc să sprijine studenţii din medii defavorizate pentru a termina facultatea o pot face pe https://worldvision.ro/implica-te/campanii/vreau-la-facultate/.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel