fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘGrindeanu: Terminalul Schengen al Aeroportului Timişoara va fi inaugurat săptămâna viitoare

Grindeanu: Terminalul Schengen al Aeroportului Timişoara va fi inaugurat săptămâna viitoare

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timişoara, că terminalul Schengen al Aeroportului internaţional „Traian Vuia” din localitate va fi inaugurat săptămâna viitoare, odată cu noul terminal al acestuia, transmite Agerpres.

Prezent pe şantierul Centurii Sud a municipiului Timişoara, ministrul Transporturilor a apreciat faptul că lucrarea la acest obiectiv de investiţii va fi gata în vara acestui an, cel mai probabil la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august, stadiul investiţiei fiind, la momentul actual, de peste 70%.

„Ne aflăm cam la 71-72% (la Centura Sud, n.r.), ceea ce e un lucru bun. Probabil că la sfârşitul acestei luni, martie, vom ajunge la 75%, ceea ce ne duce în situaţia contractuală, de altfel, ca undeva, în această vară, să terminăm Centura Sud, o epopee pe care noi, timişorenii, o ştim foarte bine”, a spus Grindeanu.

Lucrările la Centura Timişoara Sud au început în martie 2020, valoarea totală a investiţiei este de 458,5 milioane de euro şi presupune un şantier de 21 km de tronson. Odată finalizată, Centura Sud va permite ca o parte din trafic să fie scos din oraş şi s-ar degaja circulaţia urbană.

În ceea ce priveşte terminalul de Plecări Externe al aeroportului din Timişoara, acesta va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor. Investiţia se ridică la 184 de milioane de lei.

Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului.

Ioana Pop

Articole recente

Ciucă: Acum este o oportunitate pentru PNL să câștige municipiul Baia Mare

PNL Maramureș și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

Mai multe articole de același fel

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas