fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIULa Sibiu, ca pe Champs-Élysées | Tehnică specială de toaletare a arborilor,...

La Sibiu, ca pe Champs-Élysées | Tehnică specială de toaletare a arborilor, folosită în premieră

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu foloseşte în premieră o tehnică specială de toaletare a arborilor. Coroana acestora va avea o anumită formă dreptunghiulară, pentru a fi departe de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor.

Tehnică de toaletare a arborilor folosită în premieră pe str. Oţelarilor din Sibiu! În termeni de specialitate de numeşte «pollarding». Practic, presupune o intervenţie mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de faţă se va adopta o formă dreptunghiulară”, anunţă Primăria Sibiu.

Instituţia precizează că, pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecţionat din bambus, cu rol de şablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani.

Primăria Sibiu anunţă că tehnica se va aplica celor 40 de arbori de pe str. Oţelarilor, scopul fiind acela de a menţine arborii la o anumită dimensiune şi distanţă faţă de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor şi pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor şi carosabilului.

Lucrările vor începe de luni, 25 martie şi vor fi efectuate de specialiştii de la Asociaţia Română de Arboricultură.

Astfel de lucărări de toaletare se regăsesc și în marile orașe ale Europei, un exemplu fiind chiar celebrul bulevard Champs-Élysées din Paris.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.