fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJProrectorul UPT, academicianul Liviu Marșavina, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din...

Prorectorul UPT, academicianul Liviu Marșavina, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române și prorector al UPT responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic, a primit vineri, 22 martie 2024, în cadrul unei ceremonii solemne, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda o instituție de învățământ superior.

Titlul a fost acordat la propunerea Departamentului de Inginerie Mecanică, din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică si Mecanică. Academician prof.dr.ing. Liviu Marșavina a primit această aleasă distincție ca urmare a excelenței profesionale și academice dovedite, notorietății sale profesionale naționale și internaționale, în calitatea sa de membru corespondent al Academiei Române, pentru contribuțiile și realizările excepționale în domeniul rezistenței materialelor, mecanicii ruperii, mecanicii experimentale, pentru colaborarea didactică și științifică cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Profesorul Liviu Marșavina este un colaborator vechi al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, fiind implicat în susținerea Departamentului de Inginerie Mecanică, al domeniului de doctorat de Inginerie Mecanică, prin participarea în numeroase comisii de promovare și abilitare.

De asemenea, profesorul Liviu Marșavina colaborează cu colectivul Laboratorului ECSML, a ajutat implicarea membrilor acestuia în diverse proiecte de cercetare și a contribuit la crearea unor legături de colaborare ale comunității academice de rezistența materialelor din Cluj-Napoca, cu comunitatea academică din Timișoara, dar și din restul centrelor universitare, membre ale Alianței Române Universitare de Știință și Tehnologie (ARUST).

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel