fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVBrașovul se poate dezvolta cu ajutorul cetățenilor

Brașovul se poate dezvolta cu ajutorul cetățenilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Brașovenii sunt așteptați până în data de 8 aprilie să contribuie activ la dezvoltarea orașului prin propunerea de proiecte și votarea lor. Fiecare proiect câștigător poate beneficia de o finanțare de 500 de mii de lei, iar implementarea se va face de către municipalitate.

,,Bugetarea participativă este unul dintre cele mai importante instrumente pe care cetățenii le au la dispoziție pentru a se implica direct în administrarea orașului. De aceea sunt importante ambele etape, atât cea de propuneri de proiecte, cât și cea de vot, adică cea în care cetățenii prioritizează aceste propuneri. De astăzi ( n.r.: 25 martie ) așteptăm propunerile voastre, iar din 9 aprilie vă invităm să votați acele propuneri pe care le considerați necesare. Și în acest an, bugetul alocat este de 2 milioane de lei, repartizate pe cele patru domenii prioritare: «Orașul mobil», «Orașul verde», «Orașul relaxat», «Orașul comunităților». Vă așteptăm și pe voi, tinerii brașoveni, să fiți parte din dezvoltarea orașului nostru, să veniți cu propuneri de proiecte, să le votați, pentru că aceste proiecte aduc valoare comunității noastre”, a declarat primarul Allen Coliban.

Pentru a participa la oricare dintre cele două etape – propunere proiecte și votare proiecte – trebuie creat un cont pe platforma online dedicată procesului de bugetare participativă primariabrasovenilor.ro.

Mai multe detalii legate de fiecare domeniu în parte pot fi găsite pe pagina oficială a Primăriei Brașov.

Răzvan Idvorean

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel