fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂDominic Fritz: Redăm timişorenilor patrimoniul oraşului care a fost prădat decenii de...

Dominic Fritz: Redăm timişorenilor patrimoniul oraşului care a fost prădat decenii de tot felul de şmecheri

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, luni, că un hectar de teren de pe malurile Canalului Bega va fi redat, în acest an, comunităţii locale pentru spaţii de relaxare, sport şi agrement, după ce construcţii ridicate ilegal de investitori privaţi au fost demolate prin dispoziţia primarului.

Potrivit primăriei, o zonă verde vibrantă înlocuieşte în această primăvară construcţiile ilegale de pe malul Canalului Bega, desfiinţate recent prin dispoziţia primarului Dominic Fritz. Primăria Municipiului Timişoara continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren într-un spaţiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă şi pentru evenimente.

„Aşa cum am promis atunci când am emis dispoziţiile de demolare, redăm timişorenilor patrimoniul oraşului care a fost prădat decenii de tot felul de şmecheri. Noua amenajare este doar prima etapă a Coridorului de Agrement Urban pe care îl amenajăm pe malul Begăi, în locul construcţiilor ilegale pe care le-am desfiinţat. Va fi un loc pentru comunitate, unde timişorenii se pot plimba, pot face sport şi se pot relaxa. Recuperarea terenurilor ocupate ilegal pe malul Canalului Bega va continua, iar amenajarea actuală va fi extinsă”, a explicat Dominic Fritz.

Cu perspectivă spre Catedrala Mitropolitană, zona de relaxare va fi ideală pentru picnicuri, plimbări sau contemplare, iar zona de sport, cu terenuri de baschet şi mese de ping-pong, înconjurată de gradene naturale, va aduna zeci de amatori de sport şi susţinători.

După tasarea terenului, montarea unui sistem automat de irigaţii şi reparaţii la sistemul de iluminat din zonă, urmează amenajări pe toată suprafaţa şi specifice fiecărei zone.

Astfel, două mici păduri urbane, una de pini şi cealaltă de carpeni, vor mărgini terenul de sport. Mici oaze de umbră pe timp de vară, acestea vor contribui şi la reducerea poluării în zonă. Totodată, în apropierea podului Mitropolit Andrei Şaguna, unde s-a păstrat o bucată din terenul mlăştinos pe care a fost construită Timişoara, stufărişul va fi menţinut şi completat iar zona va fi îngrădită pentru a fi pusă în valoare.

În plan este inclusă şi o zonă cu habitat natural, destinată biodiversităţii din mediul urban, amenajată cu opt specii de arbori. Pe toată suprafaţa se vor planta peste 1.000 de plante perene şi arbuşti şi peste 100 de arbori de diferite specii (arţari norvegieni, frasini de munte Raywood, pini silvestri, pini negri, carpeni albi, mesteceni albi, stejari roşii, paltini de câmp, ulmi, fagi, arbori de gumă cu frunze roşii).

Terenul, în valoare de aproape cinci milioane de euro, cu o suprafaţă de peste 12.000 mp, pe care au fost construite clădiri fără autorizaţii şi fără contracte de concesiune a fost eliberat printr-o operaţiune de demolare a imobilelor.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.