fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂAlin Nica a fost demis de la conducerea PNL Timiș

Alin Nica a fost demis de la conducerea PNL Timiș

Publicat în

spot_img
spot_img

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, revocarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Decizia a fost luată cu 60 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 voturi fiind anulate.

Vasile Blaga a fost desemnat să se ocupe interimar de preşedinţia organizaţiei, au precizat sursele citate.

Înainte de şedinţă, Alin Nica a declarat că este decis să candideze pentru un nou mandat şi că nu ar semna, ca preşedinte al filialei PNL Timiş, pentru susţinerea lui Alfred Simonis drept candidat comun al alianţei PNL – PSD la preşedinţia CJ. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, este de părere că demiterea lui, de către Biroul Politic Naţional al PNL, de la şefia organizaţiei liberale Timiş echivalează practic cu „o excludere” din partid.

„Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (…) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (…) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru”, a declarat Alin Nica, marţi, după ce a plecat de la şedinţa BPN al PNL.

El a precizat că nu vrea să ia decizii „la cald, sub imperiul emoţiilor”, că se va consulta cu familia şi cu colegii din filială în privinţa hotărârii sale.

„E o decizie foarte grea, am fost şi sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal şi voi fi liberal în continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau să mă consult cu familia, vreau să mă consult cu colegii mei din filială, cu cei care şi-au pus încrederea în mine şi voi vedea ce voi face pe viitor. (…) Îmi doresc să candidez în continuare, vreau să văd care sunt opţiunile pe care le am la dispoziţie şi după aceea (…) voi anunţa”, a adăugat Nica.

Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent pentru şefia CJ Timiş, dar a subliniat că „are şi alte opţiuni”.

Întrebat dacă printre opţiuni se numără şi candidatura din partea Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica a răspuns: „Evident că da”.

Potrivit lui Nica, „colegii liberali au ciuruit idealurile aspiraţiile şi dorinţele electoratului de dreapta din Timiş”.

„În 1989 noi ne am luptat (…) pentru dreptul întregii ţări de a avea o politică curată, o politică transparentă, o politică aproape de cetăţeni. Ei bine, prin aceste decizii oculte luate în spatele uşilor închise, pe combinaţii, pe interese care sunt departe de nevoile oamenilor, ne-am îndepărtat foarte mult de aceste idealuri pentru care unii şi-au pierdut viaţa. E mare păcat. Plec de aici, de la Bucureşti, cu inima împăcată că am făcut tot ce îmi stă în putinţă pentru cei peste 104.000 de timişeni care ne-au dat încrederea în 2020 şi m-am luptat împotriva ‘dictatelor’ de la Bucureşti. Îmi exprim speranţa că flacăra Revoluţiei din Timişoara nu a murit şi va continua, chiar dacă eu sunt singurul care am avut curajul să iau atitudine împotriva acestei nedreptăţi care se face pentru Timiş şi Timişoara”, a explicat Alin Nica.

El a precizat că nu a primit din partea liberalilor „niciun argument logic şi viabil” pentru el, pentru timişoreni şi timişeni.

„Extremismul în Europa a proliferat acolo unde conducerile partidelor mainstream au fost slabe. Este cazul şi la noi în România. Din păcate, PNL şi PSD au conduceri foarte slabe, nu transmit emoţie şi nu transmit încredere în rândul cetăţenilor şi acest lucru se vede prin proliferarea extremismului. (…) Răspunderea pentru această decizie dezastruoasă pentru PNL trebuie şi va aparţine conducerii partidului. (…) Nu pot să-mi asum eu un eşec al PNL-ului în alegeri şi al construcţiei acesteia”, a mai susţinut Nica.

Întrebat despre experienţa politică a lui Nicolae Ciucă, el a răspuns: „Evident că nu are experienţă politică, dar nici măcar acest lucru nu este un handicap, dar, atunci când ai o grămadă de oameni cu experienţă politică în jurul tău, ai mai multe aşteptări”.

„Ceea ce se întâmplă la Timiş e foarte grav. Ne îndreptăm către disoluţia PNL în Timiş, către validarea ca unic proiect de dreapta a Alianţei Dreapta Unită, pentru că PNL nu va avea niciun exponent care să lupte în aceste alegeri locale în judeţul Timiş. Tot ceea ce se întâmplă în Timiş va avea un efect de contagiune în toată regiunea şi nu numai, inclusiv la Bucureşti, pentru că liberalii autentici sunt sideraţi de astfel de abordări netransparente şi pe sub masă”, a transmis Alin Nica. 

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.