fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘConsilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Publicat în

spot_img
spot_img

În ședința ordinară de joi, 28 martie 2024, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru proiectul: „Reamenajare strada Bolyai din municipiul Târgu Mureș, tronson între piața Trandafirilor și strada Kőteles Sámuel“.

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic (timpi de parcurgere, timpi pierduți, viteze de deplasare). Nu în ultimul rând se dorește protejarea și punerea în valoarea a monumentelor care se regăsesc în zona precizată, activarea și recuperarea acestor spații de patrimoniu, alături de creșterea atractivității acestora pentru locuitori și turiști. Consilierii au avut de ales o variantă dintre cele două propuse de către proiectant, iar suma votată pentru cheltuieli este de 8.772.779,55 lei cu TVA

Consilierii au votat în ședința de joi beneficii fiscale la plata impozitelor locale pentru firme, în vederea atragerii de investiții în municipiul Târgu Mureș. Pentru a beneficia de ajutorul de minimis prevăzut, întreprinderile trebuie să îndeplinească o serie de condiții, dintre acestea menționăm:

  • nu au litigii cu Consiliul local al municipiului Târgu Mureş, cu Municipiul Târgu Mureş sau cu Direcția Fiscală Locală Târgu Mureș;
  • efectuează investiții pe teritoriul municipiului Târgu Mureş de minim 250.000 euro, inclusiv investiții de natura locuințelor cu valoare de minim 250.000 euro;
  • în momentul depunerii cererii sunt deja create noi locuri de muncă în municipiul Târgu Mureş, ca urmare a realizării investiţiei, astfel:
    • întreprinderi mijlocii – cel puţin 10 locuri noi de muncă
    • microintreprinderi si întreprinderi mici – cel puţin 3 locuri noi de muncă.

Totodată, consilierii au votat încheierea unui ”Parteneriat interinstituțional pentru siguranța comunității – Proiect partenerial pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în municipiul Târgu Mureș” între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureş şi Municipiul Târgu Mureș. Documentul prevede achiziția unei Autospeciale de primă intervenție și comandă având ca scop: facilitarea transportului cât mai rapid la locul intervenției, cu mențiunea că achiziția se va efectua de către Municipiul Târgu Mureș, în condițiile legii, în acest scop fiind alocați 250.000 lei din bugetul local.        

Ioana Pop

Articole recente

Ciucă: Acum este o oportunitate pentru PNL să câștige municipiul Baia Mare

PNL Maramureș și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie

Femeie reținută de Poliție, după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane în spatele Gării din Arad şi nu a...

O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută și este cercetată pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Sărbătoarea „Pâinea Maghiarilor” semnifică unitatea naţiunii

Evenimentul de deschidere a programului "Pâinea Maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu" a avut loc în Comuna Căpleni din judeţul Satu Mare.

Daniel I. Iancu: ”Îmi place să fiu înconjurat de cărți”

Cine este Daniel I. Iancu, scriitorul reclamat că deține prea multe cărți? Dincolo de faptul că este unul dintre cei mai dragi colaboratori ai Știrilor Transilvaniei, vă invităm să-l descoperiți în interviul realizat de colegul nostru, Ioan Vasiu.

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.