fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEACod galben și portocaliu de vânt și vijelii în jumătate de țară

Cod galben și portocaliu de vânt și vijelii în jumătate de țară

Publicat în

spot_img
spot_img

Meteorologii au anunțat luni dimineață că mai multe județe vor fi vizate de un cod galben de vânt puternic și vijelii. În intervalul 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08, ANM informează că vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

Tot pe 2 aprilie, de la ora 8:00 până la ora 18:00, va fi cod portocaliu de vânt în județe din sud-estul, centrul și din nordul țării.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel

Cod galben de vânt puternic în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pe parcursul orelor următoare.

ANM: Cod portocaliu de ninsori în zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi două Coduri galbene de precipitaţii însemnate cantitativ, respectiv de vânt, ce vizează până miercuri dimineaţa vestul şi sud-vestul Transilvaniei, Carpaţii Occidentali şi Meridionali.