fbpx
spot_img
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADAnchetă la Arad | Sunt verificate mai multe contracte ce ar fi...

Anchetă la Arad | Sunt verificate mai multe contracte ce ar fi fost atribuite fără licitaţie de Consiliul Judeţean

Publicat în

spot_img
spot_img

Procurorii arădeni au anunţat, vineri, că fac cercetări pentru abuz în serviciu în legătură cu mai multe contracte care ar fi fost atribuite de Consiliul Judeţean fără licitaţie publică, prin intermediul unor instituţii subordonate, fapt semnalat de o publicaţie locală, care susţine că este vorba de contracte de milioane de lei, transmite Agerpres.

Președintele Consiliului Județean Arad este Iustina Cionca (PNL).

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Arad, prin instituţiile din subordine, ar fi atribuit mai multe contracte de achiziţii publice către diverse societăţi comerciale cu sediul în municipiul Arad, fără a fi respectate dispoziţiile legale prevăzute în Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Publicaţia „Special Arad” a scris, în 3 aprilie, că trei societăţi comerciale care aparţin unei singure familii au reuşit să obţină, în perioada 2018-2024, de la instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean peste 200 de contracte de achiziţii publice directe, în valoare de milioane de lei.

Contactat de Agerpres, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare şi Strategii din cadrul Consiliului Judeţean Arad, Andrei Ando, a declarat că instituţia nu a fost informată cu privire la această anchetă a procurorilor.

„Consiliul Judeţean Arad nu a primit nicio informare oficială legată de eventuale cercetări. Pot însă preciza că în cazul investiţiilor realizate de instituţiile subordonate Consiliului Judeţean, autoritatea contractantă nu este Consiliul Judeţean, ci sunt chiar instituţiile respective. Consiliul Judeţean nu are nicio atribuţie în cadrul procesului de achiziţii al altor instituţii, fie ele şi subordonate”, a precizat Ando. 

Ioana Pop

Articole recente

Decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF “Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Bogdan Timar, este noul președinte al Societății Române de Diabet

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este una dintre cele mai vechi și importante societăți științifice medicale din România

Ploi torențiale și grindină în jumătate de țară

Un cod galben de furtuni care se va extinde în jumătate de țară a fost emis marți de ANM. Avertizarea este valabilă la început în nouă județe din sud, iar apoi se extinde până joi în jumătate de țară.

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean Maramureș: ”Proiecte realizate și în derulare de zeci de milioane de euro în Botiza!” (PE)

Deputatul Gabriel Zetea, candidatul social-democraților maramureșeni pentru președinția Consiliului Județean a arătat că este mândru de toți primarii harnici ai Partidului Social-Democrat iar unul dintre aceștia este colegul și prietenul său, Florea Poienar, primarul comunei Botiza CMF: 21240002

Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni

Timișenii vor putea trece granița în țara vecină pe bicicletă, dar și cu ambarcațiunile proprii o dată pe lună, începând cu acest sfârșit de săptămână până în octombrie 2024.

Mai multe articole de același fel