fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCancelarul german Olaf Scholz vine astăzi în România

Cancelarul german Olaf Scholz vine astăzi în România

Publicat în

spot_img
spot_img

Cancelarul federal Olaf Scholz are programată pentru sâmbătă o vizită în România, urmând să fie primit de premierul Marcel Ciolacu şi să participe la conferinţa ocazionată de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni.

Conform Cancelariei germane,discuţiile cu Marcel Ciolacu se vor axa, printre altele, pe chestiuni bilaterale, de securitate şi de politică economică.

Cancelarul federal va participa apoi la o masă rotundă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

De asemenea, potrivit unui anunţ al PSD, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, preşedintele PES Stefan Löfven vor fi alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, la conferinţa ocazionată de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni.

”Alternativa la mandatele preşedinţilor de Comisie de dreapta, soluţiile social-democraţiei europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, mai eficient şi mai ales, în interesul cetăţenilor, sunt doar câteva dintre temele de dezbatere”, a precizat PSD.

Premierul Marcel Ciolacu şi cancelarul german Olaf Scholz, ale căror partide fac parte din aceeaşi familie politică europeană, au avut o întrevedere informală în noiembrie anul trecut, la Malaga, unde s-a desfăşurat congresul socialiştilor europeni.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris atunci Marcel Ciolacu pe reţeaua X, alături de fotografii în care se plimba şi lua prânzul cu şeful guvernului german.

Vizita cancelarului german în România vine în contextul în care Europa se pregăteşte de alegerile din iunie. Miercuri, au venit la Bucureşti preşedintele Consiliului European Charles Michel, prim-ministrul Belgiei Alexander De Croo, premierul Ungariei, Viktor Orban, şi prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenković, care au fost primiţi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a avea consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene.

Ioana Pop

Articole recente

Sistare alimentare cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Vulcan

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din...

Dublă lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program bogat și multă distracție la ediția cu numărul 26 a Zilelor Orașului Satu Mare

Evenimentul are loc în 24-26 mai. Vezi programul complet

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

Mai multe articole de același fel

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Suntem aleși pentru patru ani de zile și trebuie să finalizăm proiectele în decursul unui mandat” (PE)

Zilele trecute, în orașul Târgu Lăpuș a avut loc lansarea candidaților PSD din Țara Lăpușului, aici unde omenia și hotărârea oamenilor se împletesc. Deputatul PSD Gabriel Zetea, candidatul social-democraților pentru Consiliul Județean a arătat că în Țara Lăpușului promisiunile trebuie îndeplinite și cuvântul dat trebuie respectat cu sfințenie. CMF: 21240002

Iuliu Winkler: UDMR își dorește o Uniune Europeană puternică, aflată în slujba oamenilor (PE)

UDMR dorește ca în Uniunea Europeană (UE) politicile să fie puse în slujba oamenilor, și nu în solda ideologiilor, iar pentru atingerea acestui obiectiv este necesară reîntoarcerea la valorile părinților fondatori, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler în cadrul emisiunii ”Studio electoral”. CMF: 43240001