fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaAsociația Mikó Imre a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul...

Asociația Mikó Imre a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul gimnastului de 15 ani, de etnie maghiară, care ar fi fost umilit și torturat de doi colegi

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Mikó Imre a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce presa sportivă a dezvăluit recent cazul unui gimnast în vârstă de 15 ani de etnie maghiară care ar fi fost umilit și torturat de doi colegi, anul trecut, în cantonamentul de la Reșița. Asociația a depus plângere atât împotriva celor doi colegi, cât și împotriva Federației Române de Gimnastică, acuzată de pasivitate.

”Considerăm că faptele comise de autorii mai sus numiți precum și pasivitatea Federației aduc grave atingeri dreptului la demnitate a minorității naționale maghiare din România”, se arată în plângerea depusă la CNCD de Asociația Mikó Imre.

Se pare că, în prima fază, agresorii și-au imobilizat victima de un calorifer, după care a început calvarul pentru Z.K.. Gimnastul minor, de etnie maghiară, a fost tuns, după care ceilalți doi colegi l-au dezbrăcat, l-au forțat să consume alcool, au scrumat deasupra lui și au mimat un joc sexual cu victima. La un moment dat, așa-zisa distracție a degenerat și nimeni nu a intervenit. „Au început să-i strige «Ungure» și să-l umilească”, au povestit sursele respective.

Poliția a anunțat că a deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe și lipsire de libertate. În urma acestei umilințe, sportivul a părăsit cantonamentul a doua zi, fugind acasă, la Lugoj, și le-a povestit părinților chinul la care a fost supus.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Csoma Botond: Noi, maghiarii din Transilvania, ne dorim o Uniune Europeană care ascultă şi nevoile fermierilor est-europeni

Csoma Botond, preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a UDMR, a fost prezent, sâmbătă, la sărbătoarea de sfinţire a grâului în satul Buza, ocazie cu care a declarat că doar maghiarii din Transilvania îi pot reprezenta pe maghiarii transilvăneni la Bruxelles, Strasbourg, Cluj-Napoca şi Bucureşti.