fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJFirma care administrează parcarea de la aeroportul din Cluj anunţă că automatele...

Firma care administrează parcarea de la aeroportul din Cluj anunţă că automatele de plată aflate în proximitatea terminalelor sunt inaccesibile

Publicat în

spot_img
spot_img

Firma care administrează parcarea de la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca anunţă că automatele de plată aflate în proximitatea terminalelor sunt inaccesibile în prezent, îndemnând pasagerii să le folosească pe celelalte sau să utilizeze metodele alternative de plată a parcării. Reprezentanţii firmei acuză conducerea aeroportului că a solicitat ”o chirie considerabilă” pentru spaţiul unde sunt amplasate aceste trei automate. ”Costul de 600 de euro/metru pătrat/lună este supraevaluat exclusiv pentru GOTO Parking, fiind un abuz la adresa societăţii, având în vedere că în noul terminal costul de închiriere a fost anunţat public ca fiind 500 euro/metru pătrat/lună”, susţin ei.

”GOTO Parking, parcarea din incinta Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» Cluj-Napoca, informează pasagerii că cele trei automate de plată aflate în proximitatea terminalelor sunt în momentul de faţă inaccesibile. Situaţia a survenit în urma solicitării conducerii Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» de a ridica automatele de plată a parcării aflate în proprietatea societăţii GOTO Parking şi amplasate pe suprafaţa inclusă în spaţiul administrat de către AIAICj şi astfel a revocării acordului de utilizare şi funcţionare a celor trei automate de plată, oferit către GOTO Parking de peste 10 ani, în anul 2014”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii firmei de parcare.

Reprezentanţii GOTO Parking susţin că fac toate eforturile pentru a relua funcţionarea cât mai rapidă şi în cele mai bune condiţii a celor trei automate de plată, pentru a nu lăsa acest incident să afecteze planurile de călătorie şi ”de a găsi cele mai bune soluţii împotriva demersurilor conducerii Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» Cluj-Napoca  de a perturba desfăşurarea curentă de a activităţii GOTO Parking, acţiuni care se răsfrâng inclusiv asupra pasagerilor, însoţitorilor şi/sau aparţinătorilor care, tranzitând parcarea, beneficiază chiar şi de serviciile aeroportuare”.

Potrivit comunicatului, conducerea aeroportului a solicitat societăţii GOTO Parking ”o chirie considerabilă” pentru închirierea unui metru pătrat de teren, în zona publică a aeroportului din faţa Terminalelor în valoare de 600 de euro/metru pătrat/lună, ”adică o sumă totală de 3.600 de euro pe lună pentru o suprafaţă indicată incorect de AIAICj, spaţiul calculat ca fiind suprafaţa ocupată de automatul de plată şi de pasageri care folosesc automatele”.

”Costul de 600 de euro/metru pătrat/lună este supraevaluat exclusiv pentru GOTO Parking, fiind un abuz la adresa societăţii, având în vedere că în noul terminal costul de închiriere a fost anunţat public ca fiind 500 euro/metru pătrat/lună. GOTO Parking a solicitat revizuirea tarifului unitar de închiriere a unei suprafeţe de teren din afara incintei Terminalelor AIAICj, însă solicitarea a fost refuzată. Astfel, anunţăm că azi, 10 aprilie 2024, conducerea AIAICj a blocat accesul pasagerilor la automatele de plată aflate în zona publică a Aeroportului din faţa Terminalelor, acoperind zona cu panouri publicitare. AIAICj omite a ţine cont de efectele negative pe care le-ar produce relocarea automatelor de plată de la locaţiile actuale (întrucât parte covârşitoare dintre beneficiarii serviciului de parcare sunt persoane fizice – pasageri care, deopotrivă, sunt chiar beneficiari ai serviciilor aeroportuare), respectiv dezorientarea pasagerilor, însoţitorilor, aparţinătorilor cu privire la locaţiile automatelor de plată, disconfortul ce s-ar prilejui, mai cu seamă în perioadele aglomerate, în situaţiile de condiţii climaterice nefavorabile”, susţin reprezentanţii firmei.

Ei afirmă că decizia de a bloca accesul pasagerilor la automatele este una fără precedent şi are potenţialul de a crea disconfort pentru toţi cei care vor tranzita parcarea GOTO Parking în perioada următoare.

”Având în vedere că peste 40% dintre pasageri utilizează plata cu cardul, dorim să răspundem prompt nevoilor lor, până la rezolvarea situaţiei actuale, şi le recomandăm să se îndrepte către celelalte automate de plată, aflate unul în apropierea accesului principal, lângă punctul de plată, şi unul în apropierea accesului secundar. De asemenea, recomandăm să se utilizeze şi celelalte metode de a achita locul de parcare: online, prin scanarea codului QR afişat în parcarea GOTO Parking; online, prin intermediul aplicaţiei Ye Parking; cash sau cu cardul, la punctul de plată; 3 POS-uri la barieră. Dorim să aducem la cunoştiinţa pasagerilor care tranzitează parcarea faptul că, în urma acestor acţuni întreprinse de AIAICj, s-ar putea crea atât aglomeraţie în parcare, cât şi cozi la punctul de plată”, mai scrie în comunicat.

Ioana Pop

Articole recente

Decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF “Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Bogdan Timar, este noul președinte al Societății Române de Diabet

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este una dintre cele mai vechi și importante societăți științifice medicale din România

Ploi torențiale și grindină în jumătate de țară

Un cod galben de furtuni care se va extinde în jumătate de țară a fost emis marți de ANM. Avertizarea este valabilă la început în nouă județe din sud, iar apoi se extinde până joi în jumătate de țară.

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean Maramureș: ”Proiecte realizate și în derulare de zeci de milioane de euro în Botiza!” (PE)

Deputatul Gabriel Zetea, candidatul social-democraților maramureșeni pentru președinția Consiliului Județean a arătat că este mândru de toți primarii harnici ai Partidului Social-Democrat iar unul dintre aceștia este colegul și prietenul său, Florea Poienar, primarul comunei Botiza CMF: 21240002

Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni

Timișenii vor putea trece granița în țara vecină pe bicicletă, dar și cu ambarcațiunile proprii o dată pe lună, începând cu acest sfârșit de săptămână până în octombrie 2024.

Mai multe articole de același fel

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge, în cadrul campaniei Blood Network

Persoanele care donează sânge între 18 mai şi 30 iunie, atât la caravana mobilă, cât şi în Centrele de Transfuzie din ţară, în cadrul campaniei Blood Network ajunsă în acest an la a X-a ediţie, vor primi un bilet gratuit de o zi la festivalul UNTOLD sau Neversea.

UBB lansează o platformă de cercetare a sănătăţii la nivel internaţional

Platforma este rezultatul colaborării între două institute de referinţă ale UBB: Institutul de Studii Avansate în Psihoterapie şi Sănătate Mintală Aplicată (Institutul de Sănătate Mintală)